Kirazlı Kakaolu Rulo Kara Orman Pastası

Kirazlı Kakaolu Rulo Pasta




Malzemeler
Pandispanya için (for sponge cake)
4 yumurta (4 eggs)
1 su bardağı şeker (1 cup sugar)
1 su bardağı un (1 cup flour)
1 paket kabartma tozu (1 package baking powder)
1,5 yemek kaşığı kakao (2 tablespoon kakao powder)

Kreması için (for cream)
4 su bardağı süt (4 cups milk)
4 yemek kaşığı nişasta (4 tablespoons starch)
4 yemek kaşığı un (4 tablespoons flour)
1 paket vanilya (1 package vanilla sugar powder)
10 yemek kaşığı şeker (10 tablespoon sugar)
100 g kadar tereyağı (100 g butter)

İçi için (for filling )
Konserve kiraztanesi(Canned cherries)

Süslemek için (for decoration)
1 paket krem şanti (whipped cream)
Bitter çikolata rendesi (bitter grated chocolate )
Konserve kiraz taneleri (canned cherries)

Yapılışı


Yumurta ve şekeri mayonez kıvamına gelene kadar çırpın.




Un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyin. Çırpın. 




Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine düzgünce yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

 Üzerine bir bez yada poşet kapatıp soğuyana kadar bekletin.



 Bu arada kremayı hazırlayın. Yağlı kağıdı dikkatlice çıkarın.




 Üzerine kremayı sıvayın. Kiraz tanelerini serpiştirin. Rulo şeklinde geniş kenarından başlayarak sarın. Kremadan kalanı pastanın üzerine sıvayın. 


Krem santiyi tarifine göre çırpın. Pastayı tamamen kaplayın. Çikolata rendesini üzerine serpistirin. Krem şanti ile süsleyip üzerlerine kiraz yerleştirin. 


Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek