Nefis Pırasalı Lorlu Pide Tarifi


Pırasalı Lorlu Pide



Malzemeler
Hamuru için ( for dough)
1,5 su bardağı ılık su (1,5 Cup water in room temperature)
1 paket maya (1 package dried yeast)
2 tatlı kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
2 yemek kaşığı şeker (2 tablespoons sugar)
3 su bardağı un (3 cups flour more or less)

İçi için (for filling)
Yarım kg pırasa (500 g leek)
2 su bardağı lor (2 Cups curd or any kind of cheese )
Kırmızı biber (paprika)
Karabiber (blackpepper)
Tuz (salt)
Sıvıyağ (vegetable oil)

Yapılışı
Pırasaları yıkayın. Kurulayın . 





Yağda soteleyin. 




İçi için gerekli diğer malzemeleri karıştırın.



Maya, su ve şekeri karıştırın. Bir miktar un ekleyin. Karıştırın. Azar azar un ekleyerek yoğurun. Mayalanmaya bırakın. 


Oval olarak açın hazırladığınız hamura içten koyup kenarlarını birleştirin önceden ısıtılmış 200 (392 F) derece fırında pişirin. 







Üzerine tereyağı sürüp servis edin. Afiyet olsun. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek