Kirazlı Cheesecake/Cherry Cheesecake


Kirazlı Cheesecake/Cherry Cheesecake





Malzemeler
Tabanı için
2 paket bisküvi (400 g petit beurre biscuit)
200 g tereyağı (200 g butter)
Kreması için (for cream);
600 g mascarpone/quark/labne / süzme yoğurt(filtered yoghurt)
1,5 su bardağı şeker (1+1/2 Cup sugar)
1 paket krema (200 ml cream)
1 yemek kaşığı kiraz konservesinin suyu (1 tablespoon canned cherry's water)
2 paket vanilin (2 packages vanilla sugar powder)
1 paket kaymak (150 g Turkish kaymak or schmand)
3 yumurta (3 eggs)
2 yemek kaşığı nişasta (2 tablespoons starch)
1 yemek kaşığı un (1 tablespoon flour)
Kirazlı Sosu icin(for cherry souce)
3 su bardağı kiraz konservesinin suyu (3 cups canned cherry's juice)
3 silme yemek kaşığı nişasta (3 tablespoon starch)

Üzeri için konserve kiraz taneleri(for top layer canned cherries)

Yapılışı

Bisküvileri robotta çekin. Tereyağını eritip dökün. Kelepçeli kalıba duzleyin. Buzdolabında 30 dk kadar bekletin. 


Kreması için un, nişasta ve yumurta hariç karıştırma kabına alın. Çırpın. 



Yumurtaları teker teker ekleyin. Çırpın. 




Un ve nisastayı ekleyip karıştırın. Kelepçeli kalıba döküp fırın tepsisine yerleştirin. Bir kaba su koyup önceden ısıtılmış 175 derece fırında 1 saat pişirin. 





Pisince fırının kapağı aralık 15 dk bekletin. Fırından alın. Soğumaya bırakın. 



Sosunu hazırlayıp üzerine dökün. 



Kirazlarla süsleyin. 




1 gece buzdolabında 1 gece bekletin. Afiyet olsun. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek