Cantık/Etli Pidecikler/Jantiq


Cantık/Etli Pidecikler/Jantiq





Malzemeler
Hamuru için (for dough)
3 su bardağı su (3 cups water)
1 paket maya (1 package, 1 tablespoon dried yeast)
6 su bardağı un (6 cups flour)
1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
İçi için (for filing)
600 g acı biber, siz tatlı da kullanılabilirsiniz (600 g hot pepper, u may use sweet ones.)
250 g kıyma ben robotta çektim böylece daha sulu oldu(250 g mince, I prepared mince in food processor so it's consisted tools much meat juice)
Tuz (salt)
7-8 adet mini soğan(7-8 small size onions)
1 yemek kaşığı Salça, siz domates sosu da kullanabilirsiniz fakat Salça daha iyi renk veriyor (1 tablespoon tomato paste, u may use Tomato souce instead of tomato paste but Tomato paste gives its colour well)
Sıvıyağ (olive oil)
Directions
Prepare the dough. Wait for incubation. Chop the all filling Ingredients. Make dough balls from the dough as egg size. Give a shape with your hands. Base must be very thin. Put the filling center of doughs. Bake at preheated at least 200 C in oven. Bon appetit!

Yapılışı
Hamuru mayalayın. Içi için gerekli tüm malzemeleri robottan geçirin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle inceltin. Ortasına içten koyup en az 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek