Topalak Çorbası/Traditional Turkish Boiled Wheat(Turkish Boulgour) Balls Soup


Topalak Çorbası/Traditional Turkish Boiled Wheat(Turkish Boulgour) Balls Soup 




incitarifler.blogspot.com.tr
youtube.com/inci tarifler

Malzemeler
2 soğan (2 onions cutted as small pieces)
4 diş sarımsak (4 cloves of garlic)
Tuz (salt)
1 yemek kaşığı nane ( 1 tablespoon dried peppermint)
1,5 yemek kaşığı Salça ( 1 1/2 tablespoons Tomato paste)
Sıvıyağ (vegetable oil)
1 kg kaynamis et. Ben eti fırın torbasinda pisirdim. Dolayısıyla suyunu çok salmadi. (1 kg boiled cutted meat, I baked meat in baking bag. So I have havent meat broth. U may boil the meat in water. )
2 L kaynar su(2 L boiled water)
1 su bardağı haşlanmış nohut (1 cup boiled chickpea)
Limon suyu(Lemon juice will have added while service)

Köftesi için (for balls)
2 su bardağı köftelik bulgur (2 cups Turkish köftelik bulgur (boulgour))
Yarım su bardağı irmik (1/2 cup semolina/mannaya grupa)
1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)
1 tatlı kaşığı salca (1/2 tablespoon tomato paste)
2 küçük yumurta (2 small size eggs)
1 çay kaşığı karabiber (1 teaspoon blackpepper)
1çay kaşığı yenibahar (1 teaspoon allspices)
1 tatlı kaşığı kimyon (1/2 tablespoon cumin)
Biraz sıcak su (Some boiled water)
2/3 su bardağı un (2/3 cup flour)

Directions
Replace bulgur, semolina and salt in a bowl. Add boiled water and wait until bulgur swell. Add other Ingredients and knead it until well combined. Dip your hands in flour bowl and make little balls as Hazelnut size. Roast onions. Then add tomato paste Roast again.Add Boiled water, chickpea,köftes. Boil it. Add garlic, salt. Turn off the heat.Add peppermint.

Yapılışı
İrmik, bulgur ve suyu sıcak su ile 15-20 dk kabartin. Sonra tüm malzemeleri ekleyip iyice yoğurun. Un miktarını kendinize göre ayarlayın. Küçük küçük yuvarlaklar yapın. Soğanı iyice kavurun. Salcayi ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Sıcak su, nohut, et ve köfteleri ekleyerek kaynatın. Sarımsağı da ekleyin. Naneyi ekleyin. Servis ederken limon suyu ekleyin. Bol limonla daha güzel oluyor. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek