Bulka//Bulocki/KremalıPoğaça/Cream Bulqa

Bulka//Bulocki/KremalıPoğaça/Cream Bulqa




Genellikle eski Sovyet ülkelerinde bilinen bir poğaça çeşidi. Nasıl pamucuk olduğunu video sonunda görebilirsiniz😄
incitarifler.blogspot.com.tr
youtube.com/inci tarifler

Malzemeler
2 paket krema, schmand, smetan, xama gibi kremaları da kullanabilirsiniz (2 packages cream or sour cream or smetan or schmand or xama whatever u want cream type at room tempature)
Yarım su bardağı sıvıyağ (1/2 cup vegetable oil)
1 su bardağı su (1 cup water at room tempature)
1 yemek kaşığı maya (1 tablespoon dried yeast)
1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
2 paket kabartma tozu (2 packages baking powder)
2 yumurta akı (2 egg whites)
Un (flour)

Üzerine (to bruss for top layer)
2 yumurta sarısı(2 egg yolks)
Birazcık sıvıyağ (some oil)
Çörekotu (black cumin seeds/kreuzkümmel)

Yapılışı

Sıvıyağ , maya su, yumurta akı,biraz unu bir kaba alın (Replace vegatable oil, dried yeast, water at room tempature, egg whites and some flour.).

Yoğurmaya başlayın. Unu azar azar ilave edin. Tuzunu ekleyin (Start to knead it. Gradually add flour. Add salt in this step.).

Hamuru mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan minik bezecikler yapın ve yağlı tepsiye dizin (Wait for fermentation. Then make little balls from the dough.).

Tepsi mayası için üzerini örtüp 35-40 dk dinlendirin (Wait for second fermentation about 35-40 minutes.).

Dinlenen hamurun üzerine sıvıyağ yumurta karışımı sürün. Çörek otu serpin (Bruss with egg yolk-vegatable oil mix. Sprinkle black kumin seeds(Kreuzkümmek)). Afiyet olsun (Bon appetit!)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek