Ekmek

Ekmek/Bread/хлеб





Malzemeler
7,5 su bardağı su (7 1/2 cups water)
2 paket maya (2 packages,2 tablespoons dried yeast)
3 yemek kaşığı şeker (3tablespoons sugar)
1,5 yemek kaşığı tuz ( 1 1/2 tablespoons salt)
Un yaklaşık 15 su bardağı fakat herkeste ölçü aynı gitmez (almost 15 cups flour, but all flour is not same. So u may use more or less then I used)
Directions
Stir sugar, water, yeast and some flour. Gradually add flour and knead it very well. Wait for incubation. Knead it second time. Transfer to pan. Wait for 1 hour. Bake at preheated 250 C in oven. Bon appetit! 


Yapılışı

Su, şeker, maya ve bir miktar unu karıştırın. Azar azar un ilavesi yapın. Yumuşak bir hamur olmalı. Mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru tekrar yoğurun. Havasını alın. Tepsiye aktarın. 1 saat kadar tekrar mayalandirin. Önceden ısıtılmış 200- 250 C fırında pişirin. Afiyet olsun. 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek