Un Kurabiyesi/Turkish Patisserie Style Flour Cookies


incitarifler.blogspot.com.tr
youtube.com/inci tarifler
Çok basit ama önemli püf noktalarına dikkat edilmesi gereken bir kurabiye. Sık sık yaptığım yeni paylaşabildiğim bir tarif.

Malzemeler
Yarım paket margarin ya da tereyağı (125 g margarine or butter)
Yarım su bardağı pudra şekeri(1/2 cup powdered sugar)
Yarım çay bardağı sıvıyağ (1/4 cup vegetable oil)
2 su bardağı un (2 cups flour)

Directions
Stir oils and 1- 1,5 cup flour. Then add powdered sugar. Knead it. Gradually add rest of flour knead it again. Give a whatever u want shape. Bake at preheated 180 C (360F) in oven for 15-20 min. Bon appetit! 
PS: Margarine should be water free. That's patisserie margarine. If u use butter; melt butter and remove water and protein residue parts. Use oly oil part not foamy parts from butter. This point is important. Also I grind(with my coffee grinder) my powder sugar because ready ones stir with starch to grind it easily. So ready powdered sugar not too much sweet than from minemade. 


Yapılışı
Katı ve sıvıyağı ve 1,5 su bardağı unu iyice karıştırın. Pudra şekerini ekleyin. Tüm unu tek seferde eklemeyin yoksa yedirmesi zor olabilir. Ayrıca gerekmedikçe unu eklemeyin her un farklı kalitede olmayabiliyor. Şekil verin. Önceden ısıtılmış 180 fırında 15-20 dk pişirin. 

Not: Susuz margarin ya da tortusu alınmış tereyağı ile hazirlayiniz. Zira pastanelerde susuz margarin yani vita yağı kullanılıyor. Birde pudra şekerini ben kahve değirmeninde çekiyorum. Zira marketlerde satilanlar kolay öğütülmesi için nişasta ile karıştırılarak yapılıyor. Dolayısıyla tadı da çok olmuyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek