Yoğurtlu Kek/Yoghurt Cake

Yoğurtlu Kek/Yoghurt Cake


Malzemeler
4 yumurta (4 eggs)
1 su bardağı yoğurt (1 cup yoghurt)
1,5 su bardağı şeker (1 1/2 cups sugar)
1 su bardağı sıvıyağ (1 cup vegetable oil)
3 su bardağı un (3 cups flour)
2 paket kabartma tozu (2 packages baking powder)
3 paket vanilya (3 packages vanilla sugar powder)

Directions
Whisk eggs and sugar until foamy. Add yoghurt and oil. Whisk it. Add dry Ingredients. Stir it. Transfer it to oily pan. Bak at preheated 180 C in oven. Bon appetit! 
PS: Batter viscocity may be strong because of yoghurt it' normal.

Yapılışı
Yumurta ve şekeri köpük gibi olana kadar çırpın. Yoğurt ve sıvıyağ ekleyin çırpın. Kuru maddeleri ekleyip karıştırın. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin. Afiyet olsun. 
Not: Kek hamuru yogurttan dolayı çok katı gelebilir normaldir pişince normal pıtır pıtır oluyor. Yoğurdun kuru madde oranı süte göre daha fazla olduğu için böyle oluyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek