Katmer Börek/Turkish Qatmer Borek

Katmer Börek/Turkish Qatmer Borek/Турецкий Катмер Бёрек




Malzemeler
1 paket maya (1 package(1 tablespoon yeast))
1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
3 su bardağı su (3 cups water)
6 su bardağı un (6 cups flour)

Aralarını yağlama için sıvıyağ-tereyağ karışımı(Vegatable oil-butter mix to bruss layers 50%/50% )

Dolgu olarak soğan rendelenmiş kabak, sıvıyağ, karabiber ve tuz kullandım. Siz paşa gönlünüz ne isterse onu kullanabilirsiniz😆

Yapılışı
Hamuru yoğurun. Hamurun mayalanmasına gerek yok direk bezleri yapmaya başlayabilirsiniz. Hamuru 10 bezeye ayirdim. 5 li olarak iki grupta oluyor. Eğer sizin tepsiniz daha küçükse daha fazla bezeye ayırın ya da hamurun yarısını kullanın. Her bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına yağ sürüp beşli grubu üst üste yığın. Elinizle açabildiğiniz kadar açın. Tekrar yağ sürüp katlayın. Aynı işlemi diğer beşli hamur grubuna uygulayın. İlk katladığımız hamuru tepsi büyüklüğünde açın. İçini koyun. Diğer katladığınız hamuru da nazikçe açın. Üzerine kapatın. Dilimleyin. Yağ sürün. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin. Afiyet olsun.

I used grated zucchini, onion, blackpepper, oil and salt mix. You may use whatever u want(patato mash-parsley, roasted mince, cheese etc. Divide the dough into 10 pieces. Each of 5 dough balls will be one layer for borek. In you have small pan, u use half of dough than my dough amount or divide more pieces than me. Ü dont need to wait for incubation. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek