Zeytinli Çörek/Zeytinli Nokul/Olive Rolls

                                                   Zeytinli Çörek/Zeytinli Nokul/Olive Rolls








Malzemeler
Hamuru için (for dough)
3 su bardağı su (3 cups water)
1 yemek kaşığı maya (1 tablespoon yeast)
1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
6-7 su bardağı un (6-7 cups flour)
İçi için (for filling rolls)
600 g siyah zeytin (600 g black olive)
Yaklaşık yarım çay bardağı zeytinyağı (1/4 cup olive oil)
Kekik, kırmızı toz biber, nane (thyme, red pepper powder, mint)


Yapılışı

Maya, su ve bir miktar unu karıştırın. Azar azar un ekleyerek yumuşak ele bir tık yapışan hamur yoğurun. Çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri, zeytinyağı ve kırmızı toz biberi robottan geçirip ezme haline getirin. Ben bu içten zeytinli açma da yapıyorum tarifi için 👉🏻Tıkk . Mayalanan hamurdan bezeler yapın. Bezeleri açın. Bir ucuna zeytinli harcı koyup rulo yapın. Dilimlere kesin. Tepsiye dizin. Yarım saat tepsi mayasını aldırın. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek