Domatesli Lorlu Pizza Poğaça/Tomato Curd Pizza Teig

Domatesli Lorlu Pizza Poğaça/Tomato Curd Pizza Teig



Malzemeler

Hamuru için (for doug)

1 su bardağı tuzsuz ayran (1 cup Turkish salt free ayran or milk or quark mix (1/3 cup quark+2/3cup water)
Yarım su bardağı sıvıyağ (1/2 cup vegetable oil)
Yarım paket maya (1/2 package dried yeast)
2 paket kabartma tozu (2 packages baking powder)
2 yemek kaşığı şeker (2 tablespoons sugar)
2 tatlı kaşığı tuz ( 2 1/2 tablespoons salt)
2+? su bardağı un (2+? Cups flour)

İçi için (for filling)
1 su bardağı lor (1cup curd)
3 yemek kaşığı süzme yoğurt (4 tablespoons yoghurt)
1 limon suyu (juice of 1 lemon )
2 tatlı kaşığı tuz ( 2 1/2 tablespoons salt)
kırmızı biber (paprika)
Zeytinyağı (olive oil)

Domatesli karışım (Tomato mix)
250 g çeri domates (250 g cherry Tomato)
2 çay kaşığı kekik (2 teaspoons thyme)
Tuz (salt)
Zeytinyağı (olive oil)

Üzerine kaşar peyniri ve domatesli harcın yağlı kısmı, kenarlara sürülecek( top layers grated cheddar cheese or anything strict structure cheese and likid oily part of tomato mix )

Yapılışı 


Maya, şeker, ayran, sıvıyağ ve bir miktar unu karıştırın. 1 su bardağı kadar unu, kabartma tozu, tuz ekleyip tekrar yoğurun. Azar azar un ilavesi yaparak yumuşak bir hamur elde edin. 2 katına çıkana kadar mayalandırın. 


Lorlu harcı hazırlayın (prepare curd mix). 


Domatesleri temizleyip ortadan ikiye kesin ve domatesli karışımı hazırlayın. 



Dinlenen hamurdan parçalar koparın. Beze yapın. 



Elinizle hamuru  çukurlaştırın. 


İçten doldurun. Domatesleri yerleştirin. Üzerine kaşar rendesi serpiştirin ( grated cheddar cheese) Kenarlarına domatesli karışımın yağlı kısmından sürüp önceden ısıtılmış 180 (preheated 350F) fırında pişirin. (Bruss with tomato mix's oily juice)




 Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek