Elmas Kurabiye/Diamond Cookies

Elmas Kurabiye/Diamond Cookies




Ben 15 ml lil ölçüm kaşığı ile 4 kaşık kakao kullandım. Ama siz tepeleme 3 yemek kaşığı kakao kullanırsanız yeterli gelecektir. Birde cikolatayi 2 paket erittim. Ama siz 1 paket de eritseniz yeterli gelecektir. Baya kaldı erittigim cikolatadan. Fakat sorun mu? Hayır değil yeter ki fazla cikolataniz olsun evde😆😉

Directions
Stir butter, oil, kakao powder and 2 cups of flour. Stir egg and sugar in another bowl. Transfer to flour oil mix. Stir. Gradually add the rest of flour. Refrigerate at least 1 hour. Make little balls. Covere balls with granule sugar. Shape like picture. Bake at 180 C (350 F) for 13-15 min. Melt chocolate and butter by bain-marie methods. Fill in the cookies gaps with chocolate. Enjoy!

Malzemeler
150 g margarin ya da tereyağı (150 g margarine or butter)
1 su bardağı şeker (1 cup sugar)
2 yumurta (2 eggs)
3 tepeleme yemek kaşığı kakao (4 tablespoons kakao powder)
3,5 su bardağı un (3 1/2 cup flour)
1 yemek kaşığı sıvıyağ (1 tablespoon vegetable oil)

Üzerine bulamak için toz şeker (granule sugar coverage cookies )

Üzerindeki dolgu için (for filling top of cookies)
Çikolata (80 g chocolate)
2 yemek kaşığı tereyağı (2 tablespoons butter)

Yapılışı
2 su bardağı unu, kakao, katiyağ ve sıvıyağı iyice karıştırın. Yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar çırpın. Una ekleyin. Unun kalan kısmını azar azar ekleyin. 




En az 1 saat buzdolabında dinlendiririn. 



Küçük toplar yapın. Şekere bulayin. Ortalarına parmağınız ya da temiz bir kalem ile oyunlar açın önceden ısıtılmış 180 derece fırında 13-15 dk pişirin. 



Soğuyunca cikolatayi ve tereyagini benmari usulü eritin. Ortalarına doldurun. 




Afiyet olsun. 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek