Kol Böreği/Çarşaf Böreği/Sarıyer Böreği/Boşnak Böreği/Turkish Borek

Kol Böreği/Çarşaf Böreği/Sarıyer Böreği/Boşnak Böreği/Turkish Borek






Bir böreğin daha ne kadar çok adı olabilir acaba?😆 Kesinlikle zor değil aksine oklara ile hamur açmaktan daha kolay bir börek. Sadece hızlı is yapılması gerekiyor ve bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekiyor o kadar.

Malzemeler
Hamur için (for dough)
4,5 su bardağı su (4 1/2 cups water)
Tuz (salt)
8-9 su bardağı un (8-9 cups flour)

İçi için (For filling)
Yarım kilo lor (500 g curd)
8 yemek kaşığı süzme yoğurt (1/2 Cup filtered yoghurt)
Karabiber (Blackpepper)
Kırmızıbiber (paprika)
500 g pırasa (500 g cutted leek)
Tuz (salt)
1 yumurta (1egg)
Yarım limonun suyu (juice of 1/2 lemon)
Açmak icin bol sıvıyağ (Vegatable oil to roll the dough)

Yapılışı

Su ve tuzu iyice karıştırın. Yavaş yavaş un ilavesi yapın. Yumuşak bir hamur olmalı. 30 dk kadar dinledirin. Hava sıcaklığı dinlenme süresini etkilemektedir. Dikkat edin. Bezeler yapın. Merdane ile büyütün. Sıvıyağ sürüp asıla asıla elinizle incecik açın. İçten koyup rulo yapın. 200 derece (392 F) fırında pişirin.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek