Muzlu Çizkek /Banana Cheesecake/Банановый чизкейк

Muzlu Çizkek /Banana Cheesecake



 Gerçek muzdan yaparsanız unutmayın muz normalde olduğu renkte olmayacak kararacaktir. Böylesi daha pratik. Bu arada ben çizkek de mascarpone, quark ya da süzme yoğurttan başka bir şey kullanmıyorum. Tavsiyem boşuna küçük paket labnelere para vermeyin. Ekşi olmayan, katı kıvamlı süzme yoğurt ile harika çizkekler yapabilirsiniz. Labne de kondanse süte yoğurt kültürü katılarak yapılıyor.

Yoğurt ile de gayet güzel oluyor.

Malzemeler
Tabanı için
2 Paket bisküvi (400 g biscuit crumble)
150 g tereyağı (150 g Butter)

Kreması için (for cream)
600 g mascarpone/quark/süzme yoğurt/filtered plate yoghurt
1,5 su bardağı şeker (1,5 cup sugar)
1 paket krema (200 ml cream)
2 yemek kaşığı nişasta (2 tablespoons starch)
1 yemek kaşığı un (1 yemek kaşığı un)
3 yemek kaşığı muz oraleti (3 tablespoons ready-to-drink powder with banana aroma)
3 yumurta (3 eggs)
2 paket vanilya (2 packages vanilla sugar powder)

Muzlu Sosu için (for banana souce)
3 su bardağı süt (3 cups milk)
3 yemek kaşığı nişasta (3 tablespoons starch)
7 yemek kaşığı şeker (7 tablespoons sugar)
6 yemek kaşığı muz oraleti (6 tablespoons ready-to-drink powder with banana aroma)

Yapılışı


Tereyağını eritip rondodan geçirdiğiniz bisküvi kırıntısı ile karıştırın. Kelepçeli kalıba doseyin. Buzdolabina kaldırıp en az yarım saat bekletin. Kreması için yumurta, un, nişasta ve oralet hariç diğer malzemeleri çırpın. 




Yumurtaları teker teker ekleyin.



 Kuru malzemeleri ekleyip çırpın. Kalıba dökün. Kelepçeli kalıbın edrafını alüminyum folyo kaplayın ve bir kaba su doldurarak fırına verin. 175 derecede 50 dk pişirin. Kontrol edin.






 Kenarları pismisse tamamdır yoksa 10 dk daha pişirin. Fırını kapatıp 30 dk kapağı aralık vaziyette bekletin.




 Soğunca sosunu hazırlayıp üzerine dökün. 





 Afiyet olsun. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek