Patatesli Mayasız İçli Pişi/ Patates İçli Praşka

Patatesli Kolay Pişi(Doughs with Patato Filling)





Baursak hamurundan 3 çeşit hamur kızartması tarifi için 👉🏻Tıkkkkk


Yoğurtlu pişi Baursak tarifi için 👉🏻Tıkkkk


Balkabaklı içli pişi/Praşka tarifi için 👉🏻Tıkk


Malzemeler
Hamuru icin (for Dough)
1,5 su bardağı su (1,5 Cups water)
2 paket kabartma tozu (2 packages baking powder)
2 tatlı kaşığı tuz ( 2 1/2 tablespoons salt)
3-3,5 su bardağı un (3-3,5 Cups flour)

İçi için (for filling)
4 adet patates (4 patatoes to be mash)
3 soğan (3 cutted and caramelized onions)
Kırmızıbiber (paprika)
Karabiber (blackpepper)
Tuz (salt)
2 yemek kasigi Zeytinyağı (2 tablespoons olive oil )
Kızartmak için sıvıyağ (vegatable oil to fry)


Yapılışı

Öncelikle su ve tuzu karıştırın.


Azar azar un ilavesi yapın.


Kabartma tozunu ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. İçi için patatesleri haşlayın. Bir ezici yardımıyla irili ufaklı parçalayın. Soğanları küp küp doğrayıp kavurun. Tüm malzemeyi birleştirin. Ben önceden çok miktarda hazırlayıp buzluğa atıyorum. Çok pratik oluyor.



Elinizle tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Merdane ile de açabilirsiniz. Her tarıfını eşit kalınlıkta açmanız önemli. Yuvarlağın yarısına içten koyup yarım ay şeklinde kapatın.



Bol kızgın yağda kızartın.






Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek