Haşhaşlı Lokum/Turkish Poppy Butter Rolls

Haşhaşlı Lokum/Turkish Poppy Butter Rolls




Malzemeler
3 su bardağı ılık su (3 cups warm water)
1 paket maya (1 package dried yeast)
1 çorba kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
2 yemek kaşığı şeker (2 tablespoons sugar)
6-7 su bardağı kadar un (6-7 cups flour)

İçi için (For filling)
1/3 su bardağı haşhaş ezmesi (1/3 cup poppy Butter)
1 su bardağı sıvıyağ (1 cup vegetable oil)

Yapılışı


Maya, su ve şekeri karıştırın. Azar azar un ilavesi yaparak yoğurun. Tuz ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Mayalanmaya bırakın. Hamuru ne çok ince ne de çok kalın olmayacak şekilde açın. 




Haşhaş ile sıvıyağı ezin. Hamurun üzerine yayın.



 Rulo yapın. 3 parmak kalınlığında kesin. 





Yağladığınız tepsiye hiç boş yer kalmayacak şekilde yerleştirin. 30-40 dk mayalandırın. Önceden ısıttığınız 180 derece (350F) fırında pişirin.



 Afiyet olsun. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek