Mantar Kurabiye


 Merhabalar. Çok kez yaptığım 10 yıllık tarifim efenim 😂. Kıyır kıyır ağızda dağılan çok pratik bir kurabiye 🍪. 

Malzemeler

250 g margarin ya da tereyağı (250 g margarine or butter)

1 su bardağı pudra şekeri (1 Cup powered sugar)

1 paket kabartma tozu (1 package baking powder)

2 paket vanilya (2 packages vanilla)

2 yumurta (2 eggs)

2,5 su bardağı nişasta (2 1/2 cups starch)

2,5 su bardağı un (2 1/2 cups flour)


Ayrıca şekil vermek için maden suyu şişesi ve kakao (to give a shape kakao powder and a small mouth bottom )

материалы

250 г маргарина или масла 

1 стакан сахарной пудры 

1 пакет разрыхлитель

2 пакета ванили 

2 яйца 

2,5 стакана крахмала 

2,5 стакана муки

Yapılışı

Nişasta, yağ ve unun bir kısmını yoğurma kabına alın. Kum gibi olana dek karıştırın. Gerekirse unun geri kalanını ekleyin. Pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Minik minik bezeler yuvarlayıp tepsiye dizin. Bezeleri çok büyük tutmayın kabartma tozu sayesinde zaten kabaracaklar.Maden suyu şişesini kakaoya batırıp kurabiye hamurlarına bastırın. Böylece mantar şekli çıkacaktır. Önceden ısıtılmış 180 C fırında 15 dk pişirin. Fazla pişirmeyin beyaz beyaz kalmalı. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek