Puf Puf Kabarma Garantili 28 cm Çaplı Vanilyalı Nişastalı Pandispanya Tarifi

 


Malzemeler

Pandispanya için (for Sponge Cake)

6 yumurta akları ve sarıları ayrılacak (6 egg whites and egg yolks)

1 su bardağı şeker (1 cup sugar)

1 Türk kahvesi fincanı ılık su (1/4 warm water)

1 su bardağı un (1 cup flour)

1 su bardağı nişasta (1 cup starch)

1 pkt kabartma tozu (1 package baking powder)

2 pkt vanilya (2 packages vanilla sugar powder

Yapılışı

Yumurta aklarını bir çimdik tuz ile çırpın. Beyazlamaya başlayınca şekerin yarısını ekleyin ve yüksek devirde tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpın.



Çırpılmış akları ayrı bir kaba alın. 



Yumurta sarılarını şekerin kalanıyla ağarana kadar çırpın.




Yumurta aklarını hisse hisse ilave edip karıştırın.



Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin. 


En son suyu ekleyip karıştırın.




Kelepçeli kalıba aktarıp önceden ısıtılmış 175 C fırında 1 saat pişirdim. Pişme süresi fırından fırına fark edebilir.



Fırından çıkan pandispanyayı başaşağı soğumaya bırakın.


Pandispanyayı tamamen soğuyunca streç filme sarıp buzdolabına kaldırın. 3-4 parçaya bölün. 3 parçaya bölerseniz daha kalın 4 parçaya bölerseniz daha ince korjlar oluyor. Ben ertesi gün pandispanyayı kestim. Bir gece dinlenince kendini çekiyor daha rahat kesiliyor. Ertesi gün pastayı yapacaksanız her bir katı sütle ya da şerbetle hafifçe ıslatın. Aynı gün yapacaksanız ıslatmanıza hiç gerek yok. Hazır satılan pasta tabanlardan çok daha güzel ve katkısız. Bu şekilde hava almayacak şekilde sarıp dondurucuda aylarca saklayabilirsiniz. 


Bu pandispanya ile yaklaşık 24 kişilik oldukça yüksek 28 cm çapında bir yaş pasta yapabilirsiniz.


Not: fırınınız yüksek değilse yahut davul fırın kullanıyorsanız yassı düz bir tepsiye dökmenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek