Büzme Baklava/Turkish Buzme Baklava


Büzme Baklava/Turkish Buzme Baklava

Osmanlı da dut kurusu şerbeti kullanilirmis pancar şekeri malum kısa zamandir kullanmakta. Hem de pancar ekimi olduktan sonra kokan şeker diye yemezlermiş eskiden Osmanlı da şeker mi vardı? diyenler var malum. O zaman daha doğal şeker kullanilirmis serbetlerde(içecek olan meyveli şerbetler dahil).


Malzemeler
1 paket baklavalık yufka (1 pack of brand wafer (pastry),
300 g toz fındık, fıstık, ceviz ne varsa (300 grams of nuts powder; Hazelnut, wallnut, peanut or pistachio etc.)
Tereyağı (Butter)
Şerbeti için (for syrup)
2,5 su bardağı su (2 1/2 cup water)
3 su bardağı şeker (3 cups of sugar)
1 adet limon suyu (1 lemon squash)


Yapılışı
2 adet yufkayı üst üste serin. Cevizini serpin. Incecik bir oklovaya sarın. Tamamını büzün. 3 ya da 4 parçaya kesin. Tepsiye aktarın. Bütün yufkalar bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Üzerine fındık büyüklüğünde tereyağını koyun. Bir önceki paylaşımda var. 175 önceden ısıtılmış fırında pişirin. Soğuk şerbeti sıcak tatlıya dökün. Ya da benim gibi tatlıyı önceden hazırlayıp sıcak şerbete daldirarak çıkarın. Afiyet olsun. 
Directions
For Thé syrup, boil the water and sugar. After 10 minutes from Thé boiling, add lemon squash and take it out from the oven.leave it to be cooled. Lay of 2 pastries for baklava.Spill the nut powder on it. Roll it with stick. Constrict it. Cut them in the size you want. Transfer to pan. Put the butter on baklava as small pieces. Bake at preheatad 175 C in oven. Wait for 10 min. After taking it out from oven. Then Spill the cold syrup on it.leave it for Mature and service it. Bon appetit! 
PS: Dried mulbery syrup used in Ottoman Royal Cuisine instead of granule sugar syrup.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek