Kaytaz Böreği/Etli Katmer Ekmek


Kaytaz Böreği


Directions
Stir water, sugar and yeast. Gradually add flour. Add salt. Dough must be soft. Wait for incubation. You dont need to wait to much. Make little balls from the dough. Roll the dough with your oily hands as thin you can. Dont use roller. Dont worry oil helps to make thin dough. Hold the one corner of dough and turn around like pic. Keep two corners under the circles.pit center of circules with your hands.👇👇👇👇👇👇👇👇

Malzemeler
Hamuru için (for dough)3 su b.su (3 cups water)1 pkt maya (1 tblespnyeast)
2 yemek kaşığı şeker (2 tblspns sugar)
1 yemek kaşığı tuz (1 tblspn salt)
6 Sub. un (6cupsflour)
İçi için (for top layer)
500 g kıyma (500 g mince)
Tuz (salt)
2 yemek kaşığı Salça (2 tablespoons tomato paste)
1 yemek kaşığı biber salçası (1 tablespoon red pepper paste)
1 yemek kaşığı nar eşkisi (Turkish boiled pomegranade juice which has sour taste)
2 soğan (2 onions)
Açmak için zeytinyağı sıvıyağ karışımı(Olive oil-vegatable oil roll the dough)

Yapılışı
Su, şeker ve mayayı karıştırın. Azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Mayalanmaya bırakın. İçini hazırlayın. Hamurdan küçük küçük bezeler yapın. Ne kadar küçük yaparsanız o kadar iyi çünkü hamur çok şişiyor. Elinizle hamuru yağlayarak büyütün. Çok kolay açılıyor merdaneye bile gerek kalmıyor. Hamurun bir ucundan tutup kendi ekseni etrafında döndürüp ucunu altına sokun. Tüm tepsiyi bitirdikten sonra ortalarını elinizle hafif çukurlaştırın. Birer kaşık içten koyun. Biraz bol koyarsanız daha iyi olur çünkü hamur mayalanıyor ve az olunca içi çatlıyor. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Hatta fırınınızın en yüksek derecesinde pisirin. Çünkü bu tür geleneksel tarifler yüksek ateşte geleneksel fırınlarda pişer. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek