Pişi/Bişi/Hamur kızartması/Turkish Phshi


Pişi/Bişi/Hamur kızartması/Turkish Phshi



Ben bu ölçünün 4 katını kullandım. çekmeyen pişi için illa yumurta yoğurt vs kullanmanıza gerek yok. 


Malzemeler
1,5 su bardağı su (1 1/2 cups warm water)
2 yemek kaşığı şeker (2 tablespoons sugar)
2 tatlı kaşığı tuz (2 1/2 tablespoons salt)
1 yemek kaşığı kuru maya (1 tablespoon dried yeast)
3 su bardağı kadar un (3 cups flour)

Kızartmak için sıvıyağ(vegetable oil toplam fry)
Directions
Stir water, sugar and yeast. Gradually add flour. Add salt. Wait for incubations. Immerse your Fingers to oil then tear off pieces from the dough. Make very thin the pieces with your hands. Fry in deep hot oil them. Absolutely oil must be hot otherwise phshis absorve to much oil. Enjoys. 


Yapılışı


Su, şeker ve mayayı karıştırın. Unu azar azar ekleyin. Tuzunu ekleyin. Eğer hamurunuz hemencecik kabarsın isterseniz 1-2 yemek kaşığı kadar sirke ekleyebilirsiniz ben kullanmadım. Hamurunuz mayalanınca elinizi yağa bulayıp hamurdan parçalar koparin. Hamuru çok ince olacak şekilde elinizde yassılaştırın.Kızgın bol yağa atın ve arkalı önlü kızartın. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek