Tel Tel Ayrılan Yağlı Fırın Katmer/Baked Turkish Katmer


Fırın Katmer/Baked Turkish Katmer




Kesinlikle denenmesi gereken bir tarif. Çıtır çıtır kat kat oluyor. Bezeleri küçük yaparsanız daha kolay açılıyor. Herkes yapabilir fakat pismesi zaman alıyor. Siz benim kadar çok hamur hazırlamazsanız daha kısa sürede biter. 

Malzemeler
Hamuru için (for dough)
4,5 su bardağı su (4 1/2 cups water)
3 yemek kaşığı şeker (3 tablespoons sugar)
Tuz(salt)
1 paket maya (1 package yeast, 1 tablespoon dried yeast)
8,5+? Cups flour (8 1/2 +? Cups flour)

Arası için (to bruss the rolled dough)
Sıvıyağ (vegetable oil)

Üzerine (for top layer)
Susam (sesame)
Çörek otu (black cumin seeds)
Sıvıyağ (vegetable oil)

Directions
Prepare like my other katmer video recipe ( 👉 #incitariflerkatmer ). Bruss with oil. Sprinkle sesame and black cumin seeds. Bake at preheated 200 C in oven. Bon appetit! 

Yapılışı
Hamuru hazırlayın. Mayalandırın. Bezeler yapın. Açın. Fırça ile tüm yüzeyine yağ sürün. Rulo yapın. Kendi etrafında dönderin. Tüm bezeler bitene kadar bu işlemi uygulayın. Ilk yaptığınız rulodan başlayarak açın. Üzerine sıvıyağ sürün. Susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek