🍑ŞEFTALİLİ PASTA/PEACH CAKE🍑/Gâteau de pêche/персиковый торт/ /كعكة الخوخ

🍑ŞEFTALİLİ PASTA/PEACH CAKE🍑/Gâteau de pêche/персиковый торт/   /كعكة الخوخ



Malzemeler
Pandispanya için (for Sponge Cake)
6 yumurta (6 eggs)
1 su bardağı şeker (1 cup sugar)
1 su bardağı un (1 cup flour)
Yarım Paket kabartma tozu (half package baking powder)
3 paket vanilya (3 packages of vanilla sugar powder)

Şeftali konservesi (canned peach)
3 paket krem şanti (3 packages of whipped cream)
2 paket vanilya (2 packages of vanilla sugar powder)

Süslemek için ballı pastada kullandığım bisküvi kırıntıları tarifi önceki paylaşımlarda var (biscuit crumbles for decorate from my previously honey cake recipe)

http://incitarifler.blogspot.com.tr/
https://www.instagram.com/incitarifler/
https://plus.google.com/u/0/110881314957710485129

Yapılışı

Yumurta aklarını tuzla çırpın. Beyazlamaya başlayınca azar azar yarım su bardağı şeker ekleyin (Whisk egg whites and a pinch of salt until foamy. Gradually add 1/2 cup of sugar.).

Yumurta aklarını başka bir kaba alın (Transfer to in other bowl.).

Yumurta sarılarını ve şekerin kalanını rengi açılana kadar çırpın (Whisk egg yolks and rest of sugar until egg yolk's colour change.)

Vanilayı ekleyin (Add vanilla sugar powder.).

Çırpılmış yumurta sarısına unu ve kabartma tozunu kademe kademe ekleyin ve spatula ile karıştırın(Gradually add flour and baking powder to whisked egg yolks and stir with spatula.

Yavaş yavaş yumurta aklarını ekleyin ve nazikçe karıştırın (Add whisked egg whites and stir gently.).

Pandispanyayı kalıba dökün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dk kadar pişirin. Soğumaya bırakın ve 2 ya da 3 parçaya bölün(Bake at preheated 180 C in oven for 45-50 min. Then let it cool. divide into 2 or 3 pieces.).

Krem şantiyi ve vanilyayı çırpın (Whisk cream and vanilla sugar.).

Pandispanyayı şeftali suyuyla biraz ıslatın. Hiç şeftali suyu kullanmasınızda olur çünkü pandisyanya çok yumuşak( Wet the sponge cake with peach juice but this step is optional.).

Şeftali tanelerini pandispanyanın üzerine yayın (Spread peaches over sponge cake's surface.).Kremayı şeftali tabakasının üzerine yayın(Spread the cream over the peach layer.).

Diğer parçayı üzerine kapatın ve pastayı krema ile kaplayın (Place the another piece and cover with cream.)

Pastayı istediğiniz gibi süsleyin (Decorate the your tort whatever you want.).
Kırıntı olarak ballı pasta da yaptığım bisküvilerin kırıntılarını kullandım (I used my own crumb for the honey cake.).

Buzdolabında biraz bekletin (Refrigerate at least 4-5 hours.).


Afiyet olsun!(Bon appetit!)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek