Çıradeika Pastası/Торт Чародейка /Russian Cake "Charodeika"


Çıradeika Pastası/Торт Чародейка /Russian Cake "Charodeika"



Malzemeler
Pandispanya için (For sponge cake)
4 yumurta (4 eggs)
¾ su bardağı şeker (¾ cup sugar)
¾ su bardağı un (¾ cup flour)
1 paket kabartma tozu (1 package baking powder)
2 paket vanilya (2 packages vanilla)

Pastacı Kreması için (For cream zavarnoy)
1 L süt (1 L milk)
1 su bardağı şeker (1 cup sugar)
4 yemek kaşığı nişasta (4 tablespoons of starch)
4 yemek kaşığı un (4 tablespoons of flour)
150 g tereyağı ya da margarin (150 g butter or margarine)
4 paket vanilya (4 packages vanilla sugar powder)
1 kutu krem şanti ya da 400 ml %35 lik krema (1 package whipped cream powder or 400 ml heavy cream  (%35) to whisk)
2 yumurta (2 eggs)
Üzeri için (For glasure)
3 paket bitter çikolata (240 g bitter chocolate)


Yapılışı
Yumurta akı ve bir fıske tuzu beyazlaşana kadar çırpın (Whisk egg whites and a pinch of salt until foamy.).

Şekeri hisse hisse ilave edin (Gradually add sugar.).

Yumurta sarısı ve 1/3 su bardağı şekeri rengi açılana kadar çırpın (Whisk egg yolk and 1/3 cup sugar
until colour lightened.).

Kuru maddeleri ekleyin ve karıştırın (Add dry ingredients and stir it.).

Çırpılmış yumurta akını yavaş yavaş ekleyerek karıştırın (Gradually add beaten egg whites and stir it.).

Karışımı kelepçeli kalıba boşaltın (Transfer the batter to springform pan.).

Önceden ısıtılmış 180 C fırında 40-45 dk pişirin (Bake at preheated 180 C oven for 40-45 minutes. Baking time is changeable oven from oven.).

Kalıbı ters çevirerek soğutun.2 parçaya ayırın (Turn it upside down. Let it cool.Divide two pieces.)
Zavarnoy krem için tüm malzemeleri iyice karıştırın ve pişirin. (Stir all ingredients for zavarnoy cream and cook.).

Krema pişince tereyağı ve vanilyayı ekleyin (Add butter and vanilla sugar powder when zavarnoy cream cooked.).

Soğumaya bırakın (Let it cool.).

Krema soğuyunca krem şantiyi ekleyin ve çırpın (Add whipped cream powder and whisk it. You may use heavy cream instead of it.).

Kremayı pandispanyanın üzerine sürün (Wipe on cream.).

Üzerine diğer parçayı kapatın ve benmari usulü erimiş çikolata ile kaplayın (Close the other part on and cover it with melted hocolate in double boiler.).

Buzdolabında 4-5 saat bekletin (Refrigerate for 4-5 hours.).

Afiyet olsun (Bon appetit!).







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek