Ev Yapımı Ispanaklı Lorlu Pide Tarifi/Turkish Spinach Pide/Турецкий шпинат Пиде

Ispanaklı Pide/Turkish Spinach Pide/Турецкий шпинат Пиде




Malzemeler
Hamuru  için (for dough)
3 su bardağı su (3 cups water at room tempature)
1 yemek kaşığı maya (1 tablespoon dried yeast)
2 yemek kaşığı şeker(2 tablespoons sugar)
1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
6 su bardağı kadar un (6 cups flour)
İçi için (for filling)
Yarım kilo ıspanak (500 g spinach)
Yarım kilo lor (500 g curd/ творог)
Tuz, karabiber, pulbiber (salt, blackpepper, ped paprika flakes)
Zeytinyağı (Olive oil)


Yapılışı

Suyu, şekeri, mayayı ve biraz unu karıştırın (Stir water, sugar, dried yeast and some of flour.).
Azar azar un ilavesi yaparak yumuşak bir hamur yoğurun (Gradually add the flour and knead it. Dough must be soft.).

Mayalanmaya bırakın (Wait for incubation.).

İyice yıkayıp doğradığınız ıspanağa doğradığınız soğanı ilave edin ( chopped onions and cleaned cutted spinach).

Lor, tuz, karabiber, pulbiber, zeytinyağını iyice karıştırın (Stir Curd/творог, salt, blackpepper, red pepper flakes, olive oil until well combined.).

Dinlenen hamurdan bezeler yapın ve oval olarak açın. Çok ince olmasına gerek yok (Make balls from the rested dough. Roll the balls as oval.).

Hazırladığınız içten hamurun ortasına koyun (Pour the filling to center of the dough.).

Kenarlarını kapatarak birleştirin (Link up the edge parts like video. It's look like a boat:)).



Önceden ısıtılmış en az 200 C fırında pişirin Bake at preheated 200-250 C oven until golden brown. How much high tempature that is more soft, did not dry pides.).



Tereyağı sürün. (Wipe on butter)

Pidelerinizin daha yumuşak olmasını istiyorsanız üzeri kapalı olarak soğuyana kasar muhafaza edebilirsiniz (You may keep it to cover a clean kitchen towel for more soft pides.).


Afiyet olsun(Bon appetit!).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek