Pryanik/Пряники /Famous Russian Cookies " Pryaniq"

Pryanik/Пряники /Famous Russian Cookies " Pryaniq"


http://incitarifler.blogspot.com.tr/
https://www.instagram.com/incitarifler/

Malzemeler
Hamuru için (For batter)
2 kutu krema (400 ml sour cream/schmand/xama or just heavy cream it dosen’t matter)
2 su bardağı şeker (2 cups sugar)
2 paket kabartma tozu (2 packages baking powder)
2 paket vanilya (2 packages vanilla sugar powder)
2 yumurta+2 yumurta sarısı (2 eggs+ 2 egg yolk)
5 su bardağı Un ( 5 cups fllour)
Glazür için (For glaze)
2 yumurta akı (2 egg whites)
1,5-2 bardak pudra şekeri (1 ½- 2 cups of powdered sugar)
2 paket vanilya  (2 packages vanilla sugar powder)

Yapılışı

Krema, yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar karıştırın. (Stir sour cream, eggs and sugar until sugar dissolved) 

Unu azar azar ekleyin (Gradually add flour).

Kabartma tozu ve vanilya (Baking powder and vanilla sugar).

Hamur ele yapışan ve cıvık bir kıvamda olmalıdır. Böylece puf puf pryanikleriniz olacaktır (Batter must be sticky structure. So you will have very soft puff puff pryaniqs.).

Bir dondurma kaşığı yardımıyla hamurdan parçalar koparıp un dolu bir kaba aktarın ve elinizle yuvarlak şekil verin (Give pieces from the batter with a ice-cream scroop. Dip in a bowl full of flour and give a shape by your hands.).

Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin (Bake at preheated 180 C oven.).

Soğumaya bırakın (Let it cool.).

Glazür için pudra şekeri ve yumurta akını iyice çırpın (For glaze, whisk egg whites and powdered sugar.).

Bir fırça yardımıyla glazürü pryaniklere sürün ve oda sıcaklığında kurumaya bırakın. Glasür hemen donacaktır(Bruss with glaze and cover it. Let it dry at room tempature.).


Afiyet olsun (Bon appetit!).






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek