Karadutlu Çizkek/Black Mulberry Cheesecake/черный Чизкейк шелковицы/Schwarzer Maulbeer-Käsekuchen


Karadutlu Çizkek/Black Mulberry Cheesecake/черный Чизкейк шелковицы/Schwarzer Maulbeer-Käsekuchen




http://incitarifler.blogspot.com.tr/
https://www.instagram.com/incitarifler/


Malzemeler
Tabanı için (for base)
400 g bisküvi (400 g chopped biscuit)
200 g tereyağı (200 g melted butter
Kreması için (Fot cream)
900 g süzme yoğurt (900 g filtered yoghurt or quark or ricotto)
2 kutu krema (400 ml cream)
4 paket vanilya (4 packages vanilla sugar )
2 yemek kaşığı nişasta (2 tablespoons starch)
2 yemek kaşığı un (2 tablespoon starch)
1,5 su bardağı şeker (1 1/2 cup sugar)
3 yumurta (3 eggs)

Karadut sosu için(for Black Mulberry souce)
3 yemek kaşığı nişasta (3 tablespoons starch)

3 su bardağı konserve karadut suyu (3 cups canned black mulberry souce) 

Yapılışı
Bisküvileri parçalatın (Digestive biscuits.).

Erimiş tereyağını dökün (Pour melted butter). Karıştırın (Stir)

Kelepçeli kalıba aktarın ve üzerini presleyin (Transfer biscuit crumbles to springform pan and apply a pressure.).Kenarda bekletin(Let aside).


Süzme yoğurt, krema, şekeri karıştırın (Stir filtered yoghurt or quark, heavy cream, sugar.)
Yumurtaları ekleyin (Add eggs once a time.).

Un, nişasta ve vanilyayı ekleyin (Add flour,starch and vanilla sugar
powder.).

Kelepçeli kalıbın edrafını aliminyum folyo ile kaplayın. Böylece çizkekin kenarları beyaz kalacak (Cover the sprinform pan with aliminium.).

Karışımı aktarın (Transfer the mix to springform pan.).

İçi su dolu bir kap ile fırına koyun. Önceden ısıtılmış 150 C fırında 45 dk pişirin. 1 saat fırında kapağı kapalı bekletin (Bake at preheated 150 C oven for 45 minutes with 1 cup water. Turn off the oven and let it in oven for 1 hour.).



Sosu için, karadut suyunu ve nişastayı bir tencereye alın (For souce, Pour black mulberry juice and starch.).

İyice karıştırın (Stir it until well combined.). Sürekli karıştırarak pişirin (Cook it. Stir continuously.).
Biraz soğutun (Let it cool. Stir continiously.). Sosu çizkekin üzerine dökün (Pour the souce to top of
cheesecake.).

1 gece boyunca buzdolabında dinlendirin (Refrigerate overnight)






Afiyet olsun (Bon appetit!).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek