Tavuk Dolması/Stuffed Chickens/Фаршированные цыплята

Tavuk Dolması/Stuffed Chickens/Фаршированные цыплята



Malzemeler
2 temizlenmiş yıkanmış tavuk (2 cleaned washed chickens)
1,5 su bardağı yıkanmış pirinç, pirinç miktarı tavuğun büyüklüğüne göre değişebilir (1 ½ cups washed rice, rice amount is changeable chicken from chicken)
2 çay kaşığı zerdeçal (2 teaspoons turmeric)
1 yemek kaşığı nane (1 tablespoon dried peppermint)
2 çay kaşığı yenibahar(2 teaspoons allspices)
1 tatlı kaşığı karabiber (1 tablespoon blackpepper)
1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
Kaynamış su, piricçleri ıslatmak için
Yapılışı
Soğanları küçük küçük doğrayın ve şeffaflaşana kadar kavurun (Chop the onions as small size and roast it by vegatable oil until colour transparent.).

Yıkayıp iyice nişastasını akıttığız pirinci ilave edin (Add washed rice. So We remove rice's starch by washing process.).

Tuzunu ilave edin (Add salt.).

Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve suyunu çekene kadar kaynatın (Add boiled water and boil the rice until water be diasppered.).

Pirinci ocaktan alın. Karabiber, yenibahar, zerdeçal ve bol nane ekleyin. İyice karıştırın(Add blackpepper, allspices, turmeric and a plently of dried peppermint. Stir it until well combined.)

Hazırladığınız içi yıkayıp temizlediğiniz tavuğun içine doldurun (Fill in the chickens inside.).

Bacaklarının kenarlarına videodaki gibi iki kesik atın. Çarpraz olarak bağlayın. Böylece pişerken tavuğun bacakları biri sağa biri sola açılmaz ve aynı hazır satılan çevirme tavuklar gibi pişer (Make two little hole with a knife. Tie the croupes crosswise like video. )

İçlerini doldurduğunuz tavukları fırın poşetine koyun. Bu arada tavuklar çok büyük olmamalı. Fırın poşeti içinde tavuklar kurumadan kendi suyu ile yüksek buhar basıncında pişiyor (Transfer stuffed chickens to inside baing bag. Don't add water and any kind of thing. Because in baking bag, chickens baking with itself broth and ail under high pressure.).

Bıçakla küçük bir delik açın ve önceden ısıtılmış 200 C fırında yaklaşık bir buçuk saat pişirin (Make a little hole with a knife. Bake at preheated 200 C oven for 1 hour 30 minutes.).



Afiyet olsun (Bon appetit!).


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek