Üzümlü Pasta/Виноградный торт/Grape Birthday Cake

Üzümlü Pasta/Виноградный торт/Grape Birthday Cake




http://incitarifler.blogspot.com.tr/
https://www.instagram.com/incitarifler/


Malzemeler
Pandispanya için (for one sponge cake)
5 yumurta (5 eggs)
1 su bardağı şeker (1 cup sugar)
1 su bardağı un (1 cup flour)
½ su bardağı nişasta (½ cup starch)
1 paket kabartma tozu
Krema için (for cream)
1 L süt (1 L milk)
4 yemek kaşığı un (4 tablespoons flour)
3 yemek kaşığı nişasta (3 tablespoons starch)
3 paket vanilya (3 packages of vanilla sugar powder)
2 yumurta (2 eggs)
150 g tereyağı (150 g g butter)
1 poşet krem şanti (1 package whipped cream powder, optional)

Edrafı için (for edge parts)
Fıstık kırıntıları (chopped peanut)
1 paket krem şanti  ve ya %35 lik krema(1 package whipped cream powder or heavy cream 35 %)

Şerbet için (for syrup)
3 su bardağı su (3 cups water)
3 su bardağı şeker (3 cups sugar)

Ayrıca (for tort)
1 kg üzüm (1 kg grape)


Yapılışı
Un, nişasta ve kabartma tozunu karıştırın (Stir flour, starch and baking powder.).

Yumurta ve şekeri köpük gibi olup çırma telini kaldırdınızda izi nakış nakış olana dek yani kolay kalbolmaya dek çırpın (Add in sugar and whip up until it can leave a print which doesnt’t disapper right away.).
Kuru maddeleri ekleyince spatula ile karıştırın (Then gently add dry ingredients with folding motions with spatula from the bottom to the top, from the sides to centere.)


Kelepçeli kalıba aktarın (Transfer to springform pan.I’ve lined the bottom with some parchament and left the sides ungreased.)

Önceden ısıtlmış 180 C fırında pişirin. Pişme süresi fırından fırına değişebilir (Bake at preheated 180 C in oven. Baking time may change oven from oven.).


Ben iki defa pandispanya hazırladım. Her bir pandispanyayı 3'e böldüm. Toplamda 6 ince kattan 5'ini kullandım. Siz isterseniz tek pandispanya pişirebilirsiniz (I baked sponge cake two times. I divided into three layers of each of sponge cake. So I have 6 layers, but I used 5 layers for these recipe. If you want, you may bake just one sponge cake. It dosen't matter.).
Pandispanyayı ters bir şekilde soğumaya bırakın (Let it cool as upside down.).

Su ve şekeri şeker eriyene kadar kaynatın. Yıkadığınız üzümleri şerbete atıp birkaç dk rengi değişene kadar haşlayın. Çok pişmesine gerek yok enzimleri inaktive olsa yeterli (Boil syrup until sugar dissolved. Then add cleaned grapes until colour change. Almost a few minutes.).

Bu işlem meyvelerin kararmasını önlüyor ve pasta içinde sası olarak kalmasını engelliyor (Because of this step, we prevent oxidation of grapes.).
Krema için gerekli tüm malzemeleri karıştırın ve koyulaşana kadar pişirin (Stir all ingredients for cream and cook.)

Soğumaya bırakın (Let it cool.).

Tereyağı ve vanilyayı ekleyin (Add butter and vanilla sugar powder).
Pandispanyayı 3 parçaya ayırın (Divide into three pieces.).

Krem şantiyi soğuyan kremaya ekleyin (Add whipped cream powder(optional.)).

Üzüm panelerini pandispanyayın üzerine koyun (Pour boiled grapes in syrup to on sponge cake layer.).

Üzümlerin üzerine kremayı yayın (Pour the cream to on grapes.).

Aynı işlemi tekrarlayın (Repeat the same process.).

Krem şantiyi çırpın (Whip sweetened heavy cream.).

Pastanın edrafını kaplayın ve pastanızı istediğiz gibi dekore edin (Cover the tort and decorate your tort whatever you want.).

Kenarlarına fıstık kırıntısı kullandım (Chopped peanut for edge part.).

Üzerini üzüm taneleri ile süsleyin ve buzdolabında dinlendirin(Decorate with grapes and refrigerate.).

Afiyet olsun (Bon appetit!).







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek