Kırmızı Biber Dolması/Red Pepper Filling
3 adet dolmalık kırmızı biber (3 belly red pepper)
İçi için
3 su bardağı pirinç (3 cups washed rice)
4 soğan (4 onions)
Sıvıyağ (vegetable oil to roast the onions)
2 dolu dolu yemek kaşığı nane (3 tablespoon dried mint)
Karabiber (blackpepper)
1 çay bardağı sıcak su (1/2 cup boiled water)
Kaynatmak için sıcak su (boiled water to boil the fillings until Peppers be soft.
Yapılışı
Pirinçleri yıkayın ve süzün (Wash and strain rice ).
Soğanları doğrayın (Cut onions as small pieces).
Soğanları sıvıyağ ekleyerek kavurun (Roast the onions with oil. Onions must be caramelized).
Pirinci ekleyin ve çok az dibinde gözükecek kadar sıcak su ilave edip kaynatın (Add the washed rice and some boiled water. Boil it until water disappered. If you raw rice, fill the peppers less than I did. ).
Ne kadar nane kullanırsanız iç harcınız o kadar lezzetli olur (The more mint you use, the more delicious it becomes).
Tuzunu da ekleyin ve karıştırın (Add salt and stir).
Biberleri doldurun. Ben pirinci biraz kaynattığım için çok doldurdum ama siz çiğ olarak dolduracaksanız benden daha az kullanın (Fill in the belly peppers).
Şapkasını kapatın (Close on the peppers as you can see).
Tuzunu ekleyin (Add salt).
Sıcak suyunu ilave edin ve kaynatın (Add boiled water and cook
on the slow heat.).
Üzerine bir tabak kapatın (Turn a plate upside down).Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder