Fırın Poşetinde Baharatlı Tavuk/ Spicy Chicken in Baking Bag
Uzun gecikmeden sonra Merhabalar! Bu tarifi fırın poşeti kullanmadan da yapıyorum. Ama o tavuğun soğuyunca jölemsi olan suyu fırın poşetinde daha bir iyi çıkıyor. Öteki türlü suyu uçup gidiyor. Üstelik kurulabiliyor. Hemde temizlemesi çok kolay oluyor. Sarımsağı bütün olarak pişirirseniz kokusu da olmuyor.
Malzemeler
1,5 kg tavuk incik ya da göğsü (1 500 g chicken)
4 diş sarımsak (4 cloves of garlic)
1 tatlı kaşığı zerdeçal(1/2 tablespoon turmeric/kurkuma)
1 çay kaşığı kekik (1 teaspoon thyme)
Yarım tatlı kaşığı kimyon (1/2 tablespoon cumin)
2 çay kaşığı karabiber (2 teaspoons blackpepper)
2 çay kaşığı yenibahar (2 teaspoons allspices)
Yarım çay bardağı zeytinyağı (1/4 cup vegetable oil)
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber(1/2 tablespoon powdered red pepper)
1 teaspoon marjoram (I didn't use it this time because I haven't it😰)Yapılışı
Tavuğu yıkayın. Süzün. Tüm malzemeleri harmanlayın. Fırın poşetine doldurun. Ben 2 poşet olarak doldurdum. Üzerine 1 adet incecik bir delik açın. Önceden ısıtılmış 200 derecede 1 saat pişirin. Afiyet olsun.
Not: ben poşette kalan tavuk suyunu çorbada kullanıyorum. Baharatlı baharatlı en basit şehriye çorbasını bile harika yapıyor. Hazır satılan bulyon ve tuzotlari 5 e katlar 100 ile çarpar yok böyle bir lezzet. Eğer varsa Mercanköşk de kullanın benim yoktu ondan kullanmadım. Hazır satılan tavuk baharatlarında kendisi mutlaka bulunur.
Fırın Poşetinde Baharatlı Tavuk/ Spicy Chicken in Baking Bag
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder