Taze Soğanlı Katmer/Qatlama with Fresh Green Onions Filling bu My Mummy 🥰
Annemin uzun zaman önce yaptığı ve benim daha yeni paylaşmaya fırsat bulduğum bir tarif 🤭 Hamuru, açması, pişirmesi herşeyi tek başına yapmış 👏👏👏
Malzemeler
Hamuru için (for dough)
5 su bardağı su (5 cups water)
Aldığı kadar un ( flour)
1 yemek kaşığı tuz(1 tablespoon salt)
İçi için taze soğan(for filling fresh green onions)
Araları için sıvıyağ ( vegatable oil for middle layers of phylos)
Directions
First, stir luke warm water and some flour. Gradually add flour and make a soft dough. Let the dough for 15-20 minutes. Make balls from the rested dough. Roll the dough balls as thin layer. Bruss with oil and fold the dough just like a letterhead. Repeat the same process for all balls. Then start with you first prepared dough, roll the dough again. Replace some filling. Fold the qatmer like pics. Cook both of two sides. Bruss with oil and keep it a clean kitche towel so qatmers not to be dried. Bon appetit!
Yapılışı
Hamuru yoğurup 15-20 dk dinlendirin. Bezeler yapıp açabildiğiniz kadar açın. Yağlayıp mektup zarfı katlar gibi katlayın. Bütün bezelere aynı işlemi uygulayın ve İlk katladığınız hamurdan başlayarak tekrar açın.
Arasına soğanını koyup fotodaki gibi katlayın.
İki tarafını da pişirin. Üzerine sıvıyağ sürüp kapalı bir kapta saklayın. Afiyet olsun.
Not:Bahçe mutfağı için gözleme sobası düşünüyorsanız tavsiye ederim harika birşey 🥰
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder