Balkabaklı Lavaş Böreği/Lavash Borek with Pumpkin Filling/ Турецкий лаваш Бёрек с тыквой

🎃Balkabaklı Lavaş Böreği/Lavash Borek with Pumpkin Filling/ Турецкий лаваш Бёрек с тыквой🎃



Evet biliyorum şu anda balkabağı mevsimi değil ama arşivimde kalan bu resmi paylaşmak istedim. 

Malzemeler
1 pkt lavaş ( 1 package lavash bread or any kind of flat bread)
1 poşet filimlenmdi Balkabağı (almost 800 g sliced Pumpkin will grated)
5-6 soğan (5-6 onions)
Karabiber,tuz (blackpepper, salt)
Sıvıyağ (olive oil)

Directions
Grate the Pumpkin slices. Chop the onions. Stir the filling ingredients in a bowl. Pumpkin filling is ready. Replace one lavash on unsticky some oily pan. Pour the filling as equal layer. Then close one lavash. Cook on slow heat both of sides. Bon appetit!

Yapılışı
Balkabaklarını rendeleyin. Soğanları küp küp doğrayın. Tuz, karabiber ve yağını ekleyip karıştırın. İçimi hazır. Tavayı cok az yağlayın. Lavaşı serin. Üzerine içten bolca eşit miktarda koyup yayın. Üzerine diğer lavaşı kapatın. Kenarlarını hafifçe bastırın. Ağır ağır yavaş ateşte pişirin. Balkabağı rendelendiği için suyunu hemen salıyor ve pişiyor yani içi çiğ kalmıyor merak etmeyin. Hazır lavaşlar zaten az pişmiş olduğu için kuruta kuruta pişidiğiniz zaman harika oluyor 👌. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek