Yoğurtlu Patates Dolgulu Vareniki Mantısı Çorbası/Yoghurt Dumpling Soup/Vareniki

 


Merhabalar. Ramazan da en çok çorbalar gidiyor. Bu çorbada yoğurt olduğu için patates veya ıspanak dolgulu mantı kullanıyorum. Eğer kıymalı mantım varsa terbiyeyi sadece yumurta, limon suyu ve unla yapıyorum bazen az birşey biber salçası ekliyorum. Yoğurt çorbası severlerin çok seveceği bir çorba. Özellikle imkan varsa süzme yoğurt ve tereyağı sosunu tavsiye ederim. Tadını uçuruyor 😋🥣. 

Malzemeler

1 kase patatesli vareniki (1 1/2 cups vareniki with patato filling) patatesli vareniki tarifi için Tıkkk

2 su bardağı süzme yoğurt (2 cups filtered yoghurt)

1 yumurta (1 egg)

Yarım limon suyu (juice of half lemon)

3 yemek kaşığı un (3 tablespoons flour)

3 diş sarımsak (3 cloves of garlic)

Sıcak su (boiled Water almost 2 L)


Üzerine (for souce)

1 yemek kaşığı tereyağı (1 tablespoon butter)

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (1/2 tablespoon paprika powder)

Yapılışı

Sıcak suyu tencereye alın. Kaynara gelince tuz ve mantiları atın. Bir yandan da hızlıca terbiyeyi hazırlamaya başlayın. Bir kasede süzme yoğurt, yumurta, un ve limon suyunu çırpın. Çok koyu olursa soğuk su ilavesi yapabilirsiniz. Birer kepçe sıcak çorba suyundan terbiyeye ekleyip karıştırın. Sonra terbiye ılıyınca tencereye aktarın. Ara ara nazikçe dibini karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Çok fazla kaynatmaya gerek yok koyulaşsa yeter. Bu aşamada sarımsak rendesini ekleyin. Üzeri için ayrı bir tavada tereyağını eritip kırmızı biberi ekleyin. Biraz kızdırıp çorbanın üzerine veya çorba kaselerine aktarın. Afiyet olsun.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek