Bezelyeli Sosisli Acur Yemeği


  Belki yapanlar vardır ama ben ilk defa yedim. Annem dün pazardan aldığım acurları değerlendirmek için yemeğini yapmış. Allah'ım bir yemek bu kadar mı güzel olur? Nasıl beğendim anlatamam. Acur pişince bildiğiniz kabak tadında oluyor. Sosis yerine tavuk eti veya sucuk da kullanabilirsiniz.

Malzemeler

2 acur(2 cucurbitaceae Melo or zucchinies)

Yarım konserve bezelye(3/4 cup green pea)

7 adet sosis(7 sausages)

1 soğan(1 onion)

1 domates(1 tomato)

Yapılışı

Soğanları sıvıyağda rengi değişene kadar kavurun. Acurları ekleyip kavurun. Sonra domatesi doğrayıp ekleyin ve biraz daha kavurun. Sıcak su, tuz, bezelye ve sosisleri ekleyip pişmeye bırakın. Acurlar yumuşayınca pişmiş demektir. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek