Ekşi Mayalı Ekmek Hamuru ile Neler Yapılabilir?


 

Merhabalar. Zafer bayramımız kutlu olsun. Bugün sizlere derleme bir post hazırlamak istedim. Sadece ekşi mayalı düz ekmek hamuru ile neler yapılabilir bunları sıralamak istedim. Bilenler olabilir fakat bazen insanın aklına gelmeyebiliyor. Sizde elinizdeki malzemelere göre yeni denemeler yapabilirsiniz. Benim denediğim ekşi mayalı ekmek hamuru ile yapılan tarif çeşitleri şunlar:

1. Her türlü ekmek; çiçek, çikolatalı, sarımsaklı vs...





2. Sokak Simidi

3. Bagel

4. Bretzel

5. İçli pide; ıspanaklı, peynirli, tavuklu

6. Bazlama

7. Pita ekmeği; özellikle ortasını yarıp doldurmak için çok pratik oluyor.

8. Köy çöreği; ekmek yapılırken genellikle 1 ekmeklik hamur ile herhangi bir harçla yapılır. Ben ıspanaklısını çok yaparım.




9. Etli Petir; Özellikle Türkmenler de adettir. Yine ekmek yapılırken küp küp doğranmış etle bir ekmek hamuru hazırlanır ve tandıra yapıştırılır. Tarifi ekşi maya klasöründe sayfamda var.

10. Mayalı içli katmer; tarifi önceki paylaşımlarımda ve bloğumda var.



11. Pizza🍕; dünya bir yana ekşi mayalı pizza bir yana kesinlikle herkes hayatında mutlaka bir kez olsun denemeli. Çok fark ediyor.



12. Lahmacun; ekşi mayalı hâli çok daha lezzetli oluyor 👍🏻. Tarifi ekşi maya klasöründe sayfamda var.



13. Haşhaşlı nokul ve peksimet; tepsi mayasını en az 4-5 saat aldırmayı unutmayın. Böylece çok daha güzel oluyor.

14. Tahinli şekerli pide; hem içine hem üzerine duble tahinli yapıyorum.

15. Haşhaşlı pide; tıpkı tahinli pide yapar gibi yapıyorum fakat şeker katmıyorum.

16. Bazlama

17. Taze tarhana; biber salçası, yoğurt, domates salçası ve ekşi maya ile bulamaç hazırlayıp sulandırıyorum. Kıvam alana kadar pişirip nane ekleyip altını kapatıyorum. Biber salçası domatesin 2 katı olmalı.

18. Kuru köfte; aynı köfte yapar gibi malzemeleri ekleyip sadece ekmek yerine taze ekşi maya ekliyorum. İçi sulu sulu oluyor 👍🏻. Deneyen herkes çok beğeniyor. Ayrıca yöresel bir tarif annem çok yapardı.

19. Pişi; mutlaka deneyin mükemmel oluyor 👍🏻. Tarifi ekşi maya klasöründe var.

20. Praşka; içli pişi. Ben genellikle balkabaklı ve patatesli yapıyorum.

21. Lokma; hamuru biraz sulandırıp elimde sıkıp kaşıkla yağa arıyorum.

22. Akıtma/ Cizleme/Cızlama; yine hamuru sulandırıp yapabilirsiniz.

23.Focaccia



24. Zeytinli ve balkabaklı nokul; tarifi sayfamda var.

25. Tava pizzası; ekmek hamurunu sulandırın. Pizzalık malzemeleri kavurun. Hamuru kaşıkla üzerine dökün. Bir tabak yardımıyla çevirin. Üzerine kaşar serpin. Kapağını kapatın. Afiyet olsun. Fırın kullanmadan pizzanız hazır. Yine annemin tarifi😂

26. Domatesli Lorlu Ekmek; tarifi sayfamda var. Ege bölgesine ait bir tarif.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek