Merhabalar. Bugün annemden gördüğüm elimizde kararan muz oldukça yaptığımız bir tava keki tarifim var. Muzu 2-3 kullanabilirsiniz ben elimde olanın hepsini kullandım. Normal muzlarla çok güzel olmuyor bal gibi kendinden geçmiş kararmış muzlarla harika oluyor kesinlikle tavsiye ederim.
Malzemeler
4 büyük boy olgun yumuşak muz🍌
1 yemek kaşığı yoğurt ve su bardağı yoğurt suyu, 1 su bardağı süt de kullanılabilir benim elimde vardı oyle kullandım
1 tepeleme tatlı kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı sirke
3/4 su bardağı şeker
2 pkt vanilya
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
Un, kıvamı kek hamurundan bir tık koyu olacak
Yapılışı
Muzları çatalla ya da bir ezici ile püre haline getirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder