🍌 🥞Muzlu Yumurtasız Pankek /банановые оладьи🍌🥞

 


Merhabalar. Bugün annemden gördüğüm elimizde kararan muz oldukça yaptığımız bir tava keki tarifim var. Muzu 2-3 kullanabilirsiniz ben elimde olanın hepsini kullandım. Normal muzlarla çok güzel olmuyor bal gibi kendinden geçmiş kararmış muzlarla harika oluyor kesinlikle tavsiye ederim.

Malzemeler

4 büyük boy olgun yumuşak muz🍌

1 yemek kaşığı yoğurt ve su bardağı yoğurt suyu, 1 su bardağı süt de kullanılabilir benim elimde vardı oyle kullandım 

1 tepeleme tatlı kaşığı karbonat

1 yemek kaşığı sirke

3/4 su bardağı şeker

2 pkt vanilya

Yarım kahve fincanı sıvıyağ

Un, kıvamı kek hamurundan bir tık koyu olacak

Yapılışı 

Muzları çatalla ya da bir ezici ile püre haline getirin.



Yoğurt, şeker, yoğurt suyu, sıvıyağ, vanilya ve karbonatı sirke ile karıştırıp köpürtün ve karışıma ilave edin. Şeker eriyene kadar çırpın.


Unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Boza kıvamında bir hamur elde edin.  


Yapışmaz yüzeyli bir tavada biraz sıvıyağ ile arkalı önlü pişirin. Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek