Merhabalar. Bugün çocukluğumun lezzetlerinden tavada makarna böreği tarifim var. Aynı malzemelerle isterseniz fırında da yapabilirsiniz. Özellikle uygun fiyatlı dağılan makarnaları, artan makarnaları değerlendirmek için birebir bir tarif 🍝
Malzemeler
1 pkt Makarna
1 yemek kaşığı tuz
Sıvıyağ
1 çay kaşığı köri
Harcı için
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karabiber
2 tepeleme yemek kaşığı un
Tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
İçi için
Yarım haşlanmış tavuk göğsü
1 yemeklik doğranmış soğan
3 kaynamış yumurta
Kaşar peyniri
Tuz, sıvıyağ
1 çay kaşığı köri
Yapılışı
Makarnayı tencereye alın. Tuz, sıvıyağ, köri ve sıcak suyu ekleyin. Ben 1 kettle dolusu suyu ekleyip suyunu çekene dek pişiriyorum. Soğumaya bırakın.
İçini hazırlayın. Tavuğu didikleyin. Yumurtayı haşlayın. Soğanı doğrayıp kaşar hariç tüm malzemeleri karıştırın.
Harcı için bir kasede yumurta, yoğurt, tuz ve karabiberi çırpın. Unu ekleyip iyice çırpın.
Harcı ılıyan makarnaya ilave edip karıştırın.
Tavayı iyice yağlayıp makarnanın yarısını aktarın.
Üzerine harcı yayın.
Kaşar peynirini üzerine dilim dilim yerleştirip üzerine kalan makarnayı yayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder