Tatlı Pişi/Şekerli Ekmek

 


Merhabalar. Kahvaltıda ekmek yerine bu şekilde hafif tatlımsı ekmekleri kahve ile daha çok beğeniyorum. Bu hamur aslında bildiğiniz ponçik hamuru fakat içinde tereyağı yok. Çünkü pişi gibi kızaracağı için eklemiyoruz. Az daha katı hamur yapıp içine reçel ve kahvaltılık çikolata dolgusu koyarak kızartabilirsiniz. Bizde bunu süt reçelli dolgu ile de yaparlar çok lezzetli oluyor. Şekeri öyle insanı baymıyor. Un ekledikçe hamurun tadı da azalacaktır bunu göz önünde bulundurarak un ilavesi yapınız.

Malzemeler

2 yumurta

1 su bardağı şeker

1 pkt yani 1 yemek kaşığı instant maya

5 yemek kaşığı yoğurt

1 su bardağı süt

2 pkt vanilya

Un( Kaşıkla dökme kıvamında olacak)

Kızartmak için sıvıyağ 

Yapılışı

Yumurta, süt, şeker, yoğurt, vanilya ve mayayı karıştırın. Azar azar un ilavesi yaparak lokma hamurundan daha yoğun kaşık dökecek kadar sıvı bir hamur yoğurun. Tahta kaşıkla ya da spatula ile çok rahat karıştırabilirsiniz şefe falan gerek yok.

Mayalanmaya bırakın. İki katı hacmine çıkınca  tavaya  sıvıyağ alın kızdırın ve kaşık kaşık dökün. Bir yüzü kızarınca diğer yüzünü kızartın. İsteğe bağlı sıcaklı iken tarçın toz şeker karışımına ya da şerbet hindistan cevizi ile kaplayarak servis edebilirsiniz. Ben kahvaltıda sürmelik çikolata ve reçelle bunu daha çok beğeniyorum. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek