Spartak Pastası/Spartak Tort/торт Спартак
Herkese Merhabalar!Bugün harika bir pasta tarifim var. Kakaolu pastalar arasında benim en sevdiğimdir kendisi:)Rus pastası olarak sadece Türkiye de medovik biliniyor halbuki tıpkı birçok Alman pastaları olduğu gibi birçok çeşit Rus pastası var. Özellikle Azerbeycan Türkü kardeşlerimiz pek bir güzel yapıyor bu pastayı ve eski sovyet ülkelerinin birçoğunda meşhur. Benim uydurma tarifim değil yani:)
Malzemeler
Bisküvisi için (for biscuit)
2 yumurta (2 eggs)
4 yemek kaşığı bal (4 tablespoons honey)
4 yemek kaşığı kakao (4 tablespoons kakao powder)
100 g tereyağı (100 g butter)
1.5 çay kaşığı karbonat (1 1/2 teaspoon baking soda/natron)
1 çay kaşığı kabartma tozu (1 teaspoon baking powder)
3 su bardağı un (3 cups flour)
1 paket vanilya( 1 package vanilla sugar powder)
Kreması için (for cream)
7 su bardağı süt (7 cups milk)
7 yemek kaşığı nişasta ( 7 tablespoons starch)
7 yemek kaşığı un (7 tablespoons flour)
14 yemek kaşığı şeker (14 tablespoons sugar)
1 paket vanilya( 1 package vanilla sugar powder)
1 kutu moloko (1 su bardağı süt şekeri veya çırpılmış krema)(1 package condanse milk)
150 g tereyağı (150 g butter)
https://www.instagram.com/incitarifler/
https://plus.google.com/u/0/110881314957710485129
Bal, tereyağı ve şekeri benmari usulü şeker eriyene kadar pişirin (Cook butter, honey and sugar by bain-marie method until sugar dissolve).
Ben küçük ince tabanlı bir tencere ve çaycı kullandım (I used small pot and kettle part of my Turkish tea machine).
Sürekli karıştırın (Stir continuously).
Karbonat ve kabartma tozunu ekleyin iyice karıştırın (Add baking soda and baking powder. Stir until well combined.)
Yumurtayı iyice çırpın (Beat the eggs well).
Karışımı yavaş yavaş ilave edin (Add the mix to beated eggs slowly).
Kakao,un ve vanilyayı eleyin (Strain kakao powder, vanilla sugar and flour).
Hamuru iyice yoğurun.Çok sert olmamalı(Dough shouln't be very strong).
Hamuru 7-8 parçaya ayırın (Divide into 7-8 pieces).
Her bir parçayı elinizle yuvarlayın (Make balls from each one dough piece).
2-3 saat buzdolabında bekletin (Refrigerate for 2-3 hours).
Bezeleri yağlı kağıt yardımıyla açın (Roll the dough).
Bir kapak yardımıyla muntazam daireler kesin (Give shape like this).
Çatalla delikler yapın. Böylece hamur muntazam kabaracaktır yoksa dalgalı dalgalı kabarır. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 5 dakika pişirin(Make holls with fork. Bake at preheated 175 C in oven for 5 minutes).
Kenarlarını da ayrı bir şekilde pişirin ve robotttan geçirin(Bake other parts and chop it).
Bu tozu süslemede kullanacağız (This powder will be neccesary for us to decoration).
Kremayı kısık ateşte karıştıra karıştıra pişirin(Cook on slow heat).
Ocağı kapatın.Tereyağı ve molokoyu (süt reçeli ) ekleyin ve kremayı dinlendirin (Turn off the heat. Add butter and condanse mik. Let it cool).
Her bir kata krema sürerek pastayı hazırlayın(Start to prepare the tort).
İsterseniz en üst katın üzerini ganajla da kaplayabilirsiniz o şekilde de yapılıyor fakat ben tüm kırıntıları kullanmak istedim ( If you want, you may use ganache to decorate top of tort layer, but used all biscuits powder).
Bir gece buzdolabında bekletin. Merak etmeyin bekleyince yumuşuyor ve kolay dilimleniyor (Refrirerate for 1 night).
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder