Sosisli Sandviç Poğaça/Sausage Sandwich Poacha
Malzemeler
3 su bardağı süt (3 Cups milk)
1 su bardağı sıvıyağ (1 cup vegetable oil)
1 paket maya (1 package yeast, 1 tablespoon)
2 paket kabartma tozu (2 packages baking powder)
8 su bardağı un (8 cups flour)
Tuz (salt)
İçi için (for filling)
Sosis (sausage)
Üzeri için (for top layer)
Yoğurt (yoghurt)
Susam (sesame)
Yapılışı
Süt, sıvıyağ ve mayayı karıştırın. Azar azar un ilave ederek hamur kendini toparlayana kadar yoğurun. Tuz ve kabartma tozunu da un ilave ederken eklemeyi unutmayın. Mayalanmaya bırakın(wait for incubation).
Elinizle açarak şekil verin ve sosisleri içine yerleştirin. Daha sosisli sandviç gibi olsun derseniz içine domates sosuda sürebilirsiniz. Ben bu şekilde tercih ettim (Give shape . If you want to make like hot dog, you may bruss with tomato souce dough circles inside surface then put sausage, but prefered like this).
Tepsi mayası için 30-40 dk bekleyin(Wait for second incubation for 30-40 minutes).
Üzerine yoğurt sürün. Böylece nar gibi kızaracaktır. Daha parlak olması için yoğurda şeker ve sıvıyağ da ekleyebilirsiniz fakat şekersi bir tat oluyor. Ben su şekilde tercih ettim (Bruss with yoghurt.You may add some sugar and vegatable oil for more bright top surface, but sugar gives sweet taste).
Susam serpiştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin (Sprinkle sesame and bake at preheated 180 C in oven until pogacha's colour golden brown).Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder