Zebra Kek/Zebra Cake/ Gâteau de zèbre/зебра торт/Zebra-Kuchen/pastel de cebra

Zebra Kek/Zebra Cake/ Gâteau de zèbre/зебра торт/Zebra-Kuchen/pastel de cebra





Malzemeleri
3 yumurta (3 eggs)
1,5 su bardağı şeker (1,5 cup sugar)
1su bardağı sıvıyağ (1 Cup vegetable oil)
1 su bardağı süt (1 cup milk)
2 paket kabartma tozu (2 packages baking powder)
2 paket vanilya (2 packages baking powder)
3 su bardağı un (3 cups flour)
Kakaolu kısım (for chocolate batter)
3 yemek kaşığı kakao (3 tabespoons kakao)
Yarım çay bardağı süt (1/4 cup milk)
1 yemek kaşığı şeker(1 tablespoon sugar)



Yumurta ve şekeri krema gibi olana kadar çırpın (Whisk eggs and sugar until creamy).

Süt ve Sıvıyağı ekleyin (Add milk and oil)

Tekrar çırpın (Whisk again).

Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın (Add the dried ingredients. Stir until well combined).

Kakaoyu ayrı bir kaba aktarin (Kakao powder in another bowl).

Sütü ekleyin (Add milk).Karıştırın (Stir).

Karışımın yarısını boşaltın (Remove two cups of the batter and mix them with the chocolate mixture.).

İyice karıştırın (Stir until well combined).

Bir kaşık kakaolu bir kaşık vanilyalı hamurdan alıp üst üste koyun (Use one tablespoon for each batter to create the layers of batter on the prepared pan. Begin from the middle of the pan, take one spoon of white batter then over it add a spoon of chocolate batter and repeat this steps until all batter has been used.

Bıçak ya da kürdanla üst yüzeyine şekiller yapın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin Bake in preheat oven at 180 (350 F) until a toothpick inserted into the center comes out clean.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek