Tahinli Şekerli Tatlı Fırın Katmer/Turkish Sweet Tahini Baked Qatmer

Tahinli Fırın Katmer/Turkish Sweet Tahini Baked Qatmer



Şekeri bol kullanın çünkü tahin şekeri emiyor. Fırında şeker ve tahin âdeta karemel tadında oluyor. 


Malzemeler
3 su bardağı su (3 cups water)
1 paket maya(1 package(1 tablespoon) dried yeast)
3 yemek kaşığı şeker (3 tablespoon sugar)
Yarım tatlı kaşığı tuz (1/4 tablespoon salt which prevent over-incubation not give a salty flavor)
6 su bardağı kadar un (6 Cups flour)

Arası için (for middle layers)
2 su bardağı Tahin (2 cups Tahini which is sesame paste. U find it Turkish markets or Arabian markets. Also u may prepare it to press roasted sesame seeds. )
1 su bardağı Sıvıyağ (1 cup vegetable oil)
Şeker (sugar)

Üzerine sıvıyağ (vegatable oil for top layer)

Directions

Knead dough. Wait for incubation. Make balls from the dough. I divide into 7 pieces but If you want the size of your qatmer, you can divide it according to it.It would be better if a tick was fine from a normal katmer because it is difficult to roll the 2nd time because of sugar. A few small scroop tahini-oil mix put rolled dough surface. Bruss it. Sprinkle sugar. Roll it and rotate. Reapeat this process until all dough balls over. Then start with u first made sprial. Make bigger with your hand press. Roll it as dish size. Bruss with oil. Bake at preheated 200-250 C in oven. Bon appetit! 

Yapılışı
Su, şeker ve mayayı karıştırın. Azar azar un ilavesi yaparak hamur yoğurun. Mayalanmaya bırakın. Hamurdan bezeler yapın. Ben 7 beze yaptım ama siz katmerinizin boyunu nasıl istiyorsanız ona göre bölebilirsiniz. Bezeleri unlayarak açın. Normal katmerden bir tık ince olursa daha iyi olur çünkü 2. Defa açmak şekerden dolayı zor oluyor. Tahin ve sıvıyağı karıştırın. Hamurun üzerine bir miktar alın ve fırça yardımıyla sürün. Şeker serpin. Şeker miktarı opsiyonel ben çok şekerli sevdiğimiz için oldukca sekerli bir katmer yaptım. Hamuru rulo yapın. Etrafında dönderin. Bütün bezelere aynı işlemi uygulayın. Ilk yaptığınız bezeyi alın. Elinizle biraz büyütün. Merdane ile biraz büyütün. Üzerini sıvıyağ ile yağlayın. Önceden ısıtılmış en az 200 imkanınız varsa daha 220-350 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek