Pırasalı kiş/Leek Quiche/Порей киш
Malzemeler
Tabanı için (For he pastry)
125 g tereyağı (125 g butter)
1.5 su bardağı un (1 ½ cups flour)
2 yumurta (2 eggs)
¼ yemek kaşığı tuz (1/4 tablespoons salt)
İçi için 3 adet pırasanın beyaz kısmı (3 leek’s branch white
parts)
2/3 su bardağı lor(2/3 cup curd)
Tuz, karabiber, pulbiber (Salt,black pepper,paprika)
Sıvıyağ, pırasayı sotelemek için (Vegatable oil to roast
leeks)
Sosu için (For souce)
2 yumurta(2 eggs)
1 kutu krema (200 ml heavy unsweetened cream)
Yapılışı
Yıkayıp doğradığınız pırasaları sıvıyağda iyice yumuşayana
kadar karıştıra karıştıra kavurun (Roast leek until leeks be soft. Stir continuously.).
Kiş tabanı için tereyağı ve unu kum gibi olana kadar
karıştırın. Bu işlem klasik kiş hamurunun kıyır kıyır olmasını sağlıyor (Stir
flour and cold butter until well combined. This process is important for our
quiche pastry.).
Ben kenarları bıçaklı mutfak şefimin aparatını kullandım.
Siz mutfak robotunda yada kesme tahtasında bıçakla aynı işlemi yapabilirsiniz
(I used my stand mixer's large batter hook. But You use food processor or a
knife and cuting panel.).
Kıvamı ıslak kum gibi olmalıdır. Yumurtaları ve tuzu ekleyin.
Kiş hamurunuzun sert olmamasına dikkat edin. Oldukça yumuşak ve ele yapışmayan bir
hamur olmalı aksi takdirde açarken
masaya merdaneyi tak tak vurmanız gerekebilir (Texture should like this
(just like wet sand. Add eggs and salt. Pastry must be soft and not sticky.).
Hamuru daha kolay açabilmek ve kalıba aktarabilmek için
streç film arasında açın (Roll the pastry betwen two wrap. So you can roll
it and transfer to pan easily.).
Hamuru yağlı kalıba aktarın ve kenarlarını düzeltin
(Transfer to oily pan and correct the edge parts.).
Çatalla kiş tabanının kabarmaması için delikler açın (Make
holls with a fork.)
.Kör pişirme için kiş tabanın üzerine yağlı kağıt serin ve
varsa ısıya dayanıklı bir fırın kabı koyun. Nohut ve kuru fasulye israfını önlemenin
en pratik yolu:). Önceden ısıtılmış 180 C fırında 10-15 dk pişirin(Line a
parchament and use a another pan for blind baking. Bake at preheated 180 C oven
for 10-15 minutes.).
Kavurduğunuz pırasalara lor, tuz ve baharatları ekleyin (Pour
curd, salt and spicies to roasted leek for garnish.).
Ön pişirmeye tabi tutulan kiş tabanını fırından alın ve
pırasalı içten koyun (Remove from oven. Pour the garnish.)
Krema yumurtaları çırpın ve kişin üzerine yayın (Whisk unsweetened
heavy cream and eggs. Pour to quiche.).
Önceden ısıtılmış 180 C fırında 30-35 dk pişirin (Bake at
preheated 180 C in oven for 30-35 minutes.).
Afiyet olsun (Bon appetit!).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder