Kuş Sütü Pastası/Bird Milk Tort (Homemade style) from Russian Cuisine
Çok bilinen bir Rus pastası. Genelde jelatin ya da agar agar ile yapılanı satılmakla beraber bu klasik ev yapımı versiyonu. Bu arada agar agar helal çünkü bitkisel ve tip 2 jelatin de sığır jelatini fakat guvenmiyorsaniz jelatini kullanmayın. Yurt dışında pastalarda çok kullanılıyor. Dikkat etmekte fayda var. Pandispanyayi serbetle islatabilirsiniz ben kullanmadim
Malzemeler
Pandispanya için (for Sponge cake)
5 yumurta (5 eggs)
1 su bardağı şeker (1 cup sugar)
1 su bardağı un (1 cup flour)
1 su bardağı nişasta (1 Cup starch)
1 paket kabartma tozu (1 package baking powder)
Yarim çay bardağı kakao (1/4 Cup cacao powder)
Krema (for cream)
1 L süt (1 L milk)
1,5 su bardağı şeker (1 1/2 cup sugar)
3/4 su bardağı irmik (3/4 Cup semolina/mannaya grupa)
1 limonun kabuğunun rendesi (zest of 1 lemon)
1 limonun suyu (1 lemon juice)
2 paket vanilya (2 packages vanilla sugar powder)
150 g tereyağı (150 g butter)
Üzerine (glasure)
2 paket bitter çikolata (160 g bitter chocolate)
Yapılışı
Yumurta ve şekeri köpük gibi olup çırma telini kaldırdınızda izi nakış nakış olana dek yani kolay kalbolmaya dek çırpın (Add in sugar and whip up until it can leave a print which doesnt’t disapper right away.).
Kuru maddeleri ekleyin ce spatula ile karıştırın (Then gently add dry ingredients with folding motions with spatula from the bottom to the top, from the sides to centere.)
Kelepçeli kalıba aktarın (Transfer to springform pan.I’ve lined the bottom with some parchament and left the sides ungreased.)
Önceden ısıtlmış 180 C fırında pişirin. Pişme süresi fırından fırına değişebilir (Bake at preheated 180 C in oven. Baking time may change oven from oven.).
Soğumaya bırakın ve 2 parçaya ayırın (Let it cool. Then cut into two pieces.).
Krema için tüm malzemeleri iyice karıştırın ve katılaşana kadar pişirin. (Stir all ingredients for zavarnoy cream and cook it until it be strong structure.).
Krema piştikten sonra tereyağ(ya da margarin), vanilya, limon kabuğu ve suyunu ekleyin iyice karıştırın (After it cooked, add butter(or margarine), vanilla sugar powder, lemon zest and lemon
juice. Then stir it.)
Ben tadı güzel olsun diye 1 poşet toz krem şanti de ekledim. Siz istemezseniz eklemeyebilirsiniz. (I added 1 package whipped cream powder which is optional.).
Kremayı pandispanyanın üzerine yayın (Wipe on the cream to sponge cake layer.).
Diğer parçayı da üzerine kapatın. Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı üzerine dökün (Close the other part on and cover it with melted hocolate in double boiler.).
Buzdolabında 4-5 saat bekletin (Refrigerate for 4-5 hours.).
Afiyet olsun (Bon appetit!).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder