El Açması Börek/Turkish Borek/Турецкий Бёрек

El Açması Börek/Turkish Borek/Турецкий Бёрек


http://incitarifler.blogspot.com.tr/
https://www.instagram.com/incitarifler/

Malzemeler
2 yumurta (eggs)
1 su bardağı süt (1 Cup milk)
2 yemek kaşığı sıvıyağ (2 tablespoons vegetable oil)
1 yemek kaşığı sirke (1 tablespoon vinegar)
2 yemek kaşığı yoğurt (2 tablespoons yoghurt)
2 çay kaşığı kabartma tozu (2 teaspoon baking powder)
2,5-3 su bardağı un (2 1/2-3 Cups flour)
İçi için(for filling)
6 patates (6 boiled patatoes mash)
5 soğan (5 roasted onions)
Sıvıyağ (vegetable oil to roast onions)
Pulbiber (red pepper flakes )
Karabiber (blackpepper)
Tuz (salt)

Yufkalara sürmek için sıvıyağ (vegetable oil to bruss)
Önceden ısıtılmış 250 C fırında pişirin. Bake at preheated 250 C in oven.
Açmak için
Nişasta un karışımı (starch-flour mix 50%-50%)

Yapılışı

Yumuşak elde edin 5-10 dk dinlendirin. Böylece hamur daha kolay açılacaktır(Knead a soft dough. Dough must rest for 5-10 minutes. So rested dough can roll easily.).

Hamurdan bezeler yapın (Make balls from the dough.).

Bezeleri nişasta un karışımı ile tabak büyüklüğünde açın. 2’li ve 3’lü gruplar halinde tekrar açın (Roll the dough balls with starch-flour mix as plate size. Put to superimpose the doughs. Roll it again.).

Gerekirse ara katlara nişasta-un karışımından serpiştirin. Krenarlarının kalın kalmamasına özen gösterin. Çünkü bu yöntemle ortaları çok inceliyor (Take care not to thicken the edges.If necessary, sprinkle with starch-flour mix in intermediate layers. You can have phylos very thin sheets easily wtih this method.).

Yufkaları yeteri kadar inceltince katları açın ve sıvıyağ sürün (seperate the layers and buss with oil.).

Hazırladığınız içten serpiştirin (Sprinkle some of filling to edge parts not put to dough’s center.).

Yufkayı ortadan ikiye kesin ve rulo yapın (Cut into two pieces and make roll.).

Kendi edrafında dönderin ve tepsiye aktarın (Rotate it and transfer top pan.).

Aynı işlemi diğer tüm yufkalar bitene kadar uygulayın (Repeat the same proces untill dough sheets oven).

Üzerine sıvıyağ sürün ve önceden ısıtılmış 200 C fırında pişirin (Bruss with oil and bake at preheated 200 C oven).




Afiyet olsun (Bon appetit!)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek