Tavuk Dolması/Stuffed Chickens/Фаршированные цыплята
Malzemeler
2 temizlenmiş yıkanmış tavuk (2 cleaned washed chickens)
1,5 su bardağı yıkanmış pirinç, pirinç miktarı tavuğun
büyüklüğüne göre değişebilir (1 ½ cups washed rice, rice amount is changeable
chicken from chicken)
2 çay kaşığı zerdeçal (2 teaspoons turmeric)
1 yemek kaşığı nane (1 tablespoon dried peppermint)
2 çay kaşığı yenibahar(2 teaspoons allspices)
1 tatlı kaşığı karabiber (1 tablespoon blackpepper)
1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
Kaynamış su, piricçleri ıslatmak için
Yapılışı
Soğanları küçük küçük doğrayın ve şeffaflaşana kadar kavurun
(Chop the onions as small size and roast it by vegatable oil until colour
transparent.).
Yıkayıp iyice nişastasını akıttığız pirinci ilave edin (Add
washed rice. So We remove rice's starch by washing process.).
Tuzunu ilave edin (Add salt.).
Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve suyunu çekene
kadar kaynatın (Add boiled water and boil the rice until water be diasppered.).
Pirinci ocaktan alın. Karabiber, yenibahar, zerdeçal ve bol
nane ekleyin. İyice karıştırın(Add blackpepper, allspices, turmeric and a
plently of dried peppermint. Stir it until well combined.)
Hazırladığınız içi yıkayıp temizlediğiniz tavuğun içine
doldurun (Fill in the chickens inside.).
Bacaklarının kenarlarına videodaki gibi iki kesik atın.
Çarpraz olarak bağlayın. Böylece pişerken tavuğun bacakları biri sağa biri sola
açılmaz ve aynı hazır satılan çevirme tavuklar gibi pişer (Make two little hole
with a knife. Tie the croupes crosswise like video. )
İçlerini doldurduğunuz tavukları fırın poşetine koyun. Bu
arada tavuklar çok büyük olmamalı. Fırın poşeti içinde tavuklar kurumadan kendi
suyu ile yüksek buhar basıncında pişiyor (Transfer stuffed chickens to inside
baing bag. Don't add water and any kind of thing. Because in baking bag,
chickens baking with itself broth and ail under high pressure.).
Bıçakla küçük bir delik açın ve önceden ısıtılmış 200 C
fırında yaklaşık bir buçuk saat pişirin (Make a little hole with a knife. Bake
at preheated 200 C oven for 1 hour 30 minutes.).
Afiyet olsun (Bon appetit!).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder