Üzümlü Pasta/Виноградный торт/Grape Birthday Cake
http://incitarifler.blogspot.com.tr/
https://www.instagram.com/incitarifler/
Malzemeler
Pandispanya
için (for one sponge cake)
5
yumurta (5 eggs)
1 su
bardağı şeker (1 cup sugar)
1 su
bardağı un (1 cup flour)
½ su
bardağı nişasta (½ cup starch)
1
paket kabartma tozu
Krema
için (for cream)
1 L
süt (1 L milk)
4
yemek kaşığı un (4 tablespoons flour)
3
yemek kaşığı nişasta (3 tablespoons starch)
3
paket vanilya (3 packages of vanilla sugar powder)
2
yumurta (2 eggs)
150 g
tereyağı (150 g g butter)
1
poşet krem şanti (1 package whipped cream powder, optional)
Edrafı
için (for edge parts)
Fıstık
kırıntıları (chopped peanut)
1
paket krem şanti ve ya %35 lik krema(1
package whipped cream powder or heavy cream 35 %)
Şerbet
için (for syrup)
3 su
bardağı su (3 cups water)
3 su
bardağı şeker (3 cups sugar)
Ayrıca
(for tort)
1 kg
üzüm (1 kg grape)
Yapılışı
Un,
nişasta ve kabartma tozunu karıştırın (Stir flour, starch and baking powder.).
Yumurta
ve şekeri köpük gibi olup çırma telini kaldırdınızda izi nakış nakış olana dek
yani kolay kalbolmaya dek çırpın (Add in sugar and whip up until it can leave a
print which doesnt’t disapper right away.).
Kuru
maddeleri ekleyince spatula ile karıştırın (Then gently add dry ingredients
with folding motions with spatula from the bottom to the top, from the sides to
centere.)
Kelepçeli
kalıba aktarın (Transfer to springform pan.I’ve lined the bottom with some
parchament and left the sides ungreased.)
Önceden
ısıtlmış 180 C fırında pişirin. Pişme süresi fırından fırına değişebilir (Bake
at preheated 180 C in oven. Baking time may change oven from oven.).
Ben
iki defa pandispanya hazırladım. Her bir pandispanyayı 3'e böldüm. Toplamda 6
ince kattan 5'ini kullandım. Siz isterseniz tek pandispanya pişirebilirsiniz (I
baked sponge cake two times. I divided into three layers of each of sponge
cake. So I have 6 layers, but I used 5 layers for these recipe. If you want,
you may bake just one sponge cake. It dosen't matter.).
Pandispanyayı
ters bir şekilde soğumaya bırakın (Let it cool as upside down.).
Su ve
şekeri şeker eriyene kadar kaynatın. Yıkadığınız üzümleri şerbete atıp birkaç
dk rengi değişene kadar haşlayın. Çok pişmesine gerek yok enzimleri inaktive
olsa yeterli (Boil syrup until sugar dissolved. Then add cleaned grapes until
colour change. Almost a few minutes.).
Bu
işlem meyvelerin kararmasını önlüyor ve pasta içinde sası olarak kalmasını
engelliyor (Because of this step, we prevent oxidation of grapes.).
Krema
için gerekli tüm malzemeleri karıştırın ve koyulaşana kadar pişirin (Stir all
ingredients for cream and cook.)
Soğumaya
bırakın (Let it cool.).
Tereyağı
ve vanilyayı ekleyin (Add butter and vanilla sugar powder).
Pandispanyayı
3 parçaya ayırın (Divide into three pieces.).
Krem
şantiyi soğuyan kremaya ekleyin (Add whipped cream powder(optional.)).
Üzüm
panelerini pandispanyayın üzerine koyun (Pour boiled grapes in syrup to on
sponge cake layer.).
Üzümlerin
üzerine kremayı yayın (Pour the cream to on grapes.).
Aynı
işlemi tekrarlayın (Repeat the same process.).
Krem
şantiyi çırpın (Whip sweetened heavy cream.).
Pastanın
edrafını kaplayın ve pastanızı istediğiz gibi dekore edin (Cover the tort and
decorate your tort whatever you want.).
Kenarlarına
fıstık kırıntısı kullandım (Chopped peanut for edge part.).
Üzerini
üzüm taneleri ile süsleyin ve buzdolabında dinlendirin(Decorate with grapes and
refrigerate.).
Afiyet
olsun (Bon appetit!).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder