Panço Pastası/Panço Tortu/Pincer Tortu/Торт ПАНЧО

Panço Pastası/Panço Tortu/Pincer Tortu/Торт ПАНЧО



http://incitarifler.blogspot.com.tr/
https://www.instagram.com/incitarifler/
https://plus.google.com/u/0/110881314957710485129

Rus mutfağından oldukça basit bir pasta. Kendisi köstebek pastanın ablası olur😅

She's big sister of mole cake😅. The most easiest homemade tort from Russian cuisine


Malzemeler
Keki için (for cake)
4 yumurta (4 eggs)
1 su bardağı süt (1 cup milk)
1 su bardağı sıvıyağ (1 cup vegetable oil)
3 su bardağı un (3 Cups flour)
2 paket kabartma tozu (2 packages baking powder)
2 paket vanilya (2 packages vanilla powder)
1,5 su bardağı şeker (1 1/2 cups sugar)

Kakaolu kısım için (for cacao batter)
Vanilyalı hamurun yarısı (half of vanilla batter)
2 yemek kaşığı kakao (2 tablespoon kakao powder)
1 yemek kaşığı süt (1 tablespoon milk)

Krema için (For cream)
Kremsanti tarifine göre hazırlanacak ben kutu içine 2 kutu kaplamasına kullandım fakat siz benim kadar katı krema yapmaya da blilirsiniz(whipped cream)

Çikolatalı glazür (Chocolate glasur)
2 paket çikolata (160 g bitter #chocolate)


Yapılışı

Yumurta ve şekeri köpük gibi olana kadar çırpın (Whisk eggs and sugar until foamy.).

Süt (Milk) Sıvıyağ (Vegatable oil)

Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve düşük hızda 2-4 sn karıştırın (Add flour, baking powder and vanilla sugar powder and mix for 2-4 seconds at low speed.)

Tepsiye hamurun yarısını dökün (Pour half of the batter).

Kalan hamura kakaoyu ekleyin ve karıştırın (Add kakao powder and stir it until well combined.).

Önceden ısıtılmış 180 C fırında 20 dk kadar pişirin.(Bake at preheated 180 C in oven for 20 min. Baking time is changeable oven from oven.).

Bir tabakla tam daire çıkartın ve kenar parçalarını küp küp kesin(Take a full circle with a plate and cut a cube of edge pieces.).

Kremayı çırpın (Whisk cream)

Kremayı pasta tabanının üzerine sürün ve kestiğiniz parçalar ile üzerini kaplayın (Spread the cream onto the cake base and cover it with the pieces you cut.).

Aynı işlemi kek parçaları bitene kadar tekrarlayın (Repeat the same process until the pieces of cake are finished).

Pastanın üzerini krema ile kaplayın (Cover the cake with whipped cream.).

Üzerine glazür olarak benmari usulü erittiiniz çikolata ile süsleme yapın (Decorate the cake with melted chocolate in double boiler.).

Buzdolabında dinlendirin (Refrigerate)


Afiyet olsun (Bon appetit!).








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek